Analyse: Bitcoin Cash (BCH) in vuur en vlam na stijging van 25%, wat is er aan de hand?

De cryptomarkt staat in vuur en vlam. Bitcoin is vandaag al flink gestegen, maar stiefbroer Bitcoin Cash doet het nog veel beter. Het afgelopen uur is de koers van BCH met 10% gestegen, waardoor de winst over de laatste 24 uur meer dan 25% is.

Wat is er aan de hand met Bitcoin Cash?

Je kan een koersstijging op twee manieren benaderen. De eerste is door te kijken naar fundamenteel nieuws, en de tweede is door de grafieken erbij te pakken. Dit laatste wordt een technische analyse genoemd. Omdat we zo gek zijn bij BLOX, doen we het gewoon allebei.

Bitcoin Cash fundamenteel: nieuwe beurs

EDX Markets heeft in een persbericht laten weten crypto aan te bieden. Een van deze crypto’s is Bitcoin Cash. Op zich is dat niet zo bijzonder, zo’n beetje elke beurs biedt Bitcoin Cash.

Wat het in dit geval bijzonder maakt, zijn de bedrijven achter EDX Markets. Deze beurs wordt namelijk ondersteund door verschillende Wall Street-magnaten, waaronder Charles Schwab, Citadel Securities, Fidelity Digital Assets, Paradigm, Sequoia Capital en Virtu Financial.

Wat EDX onderscheidt van andere beurzen, is dat ze geen coins bewaren voor klanten. In plaats daarvan runt EDX een marktplaats waar bedrijven overeenkomen om handel in munten en dollars uit te voeren, waarbij ze hun platform gebruiken om prijzen af te spreken. Vervolgens verplaatsen de bedrijven digitale activa en contant geld tussen elkaar om de transacties af te wikkelen.

Ofwel, niet voor consumenten, maar voor institutionele investeerders die vriendjes willen blijven met de SEC.

Uitbraak Bitcoin Cash op grafiek

De grafiek laat zien dat de stijging van Bitcoin Cash van vandaag er aan zat te komen (zo makkelijk om dit achteraf te zeggen).

koers bitcoin cash breekt door weerstand
Bitcoin Cash – Euro

De neerwaartse lijn begint eigenlijk al in 2021, maar dit jaar wordt die lijn pas echt vaker getest. Testen betekent dat de koers de onderkant van de lijn kietelt en er af en toe zachtjes doorheen breekt, maar weer naar beneden gehaald wordt. Maar vandaag lijkt de koers echt een dikke middelvinger naar de neerwaartse lijn te hebben opgestoken.

Het moest er een keer van komen dat de neerwaartse trend doorbroken zou worden.

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash (BCH) is ontstaan uit een hard fork van Bitcoin in augustus 2017. Het ontstond als reactie op de schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin, zoals langzame transacties en hoge transactiekosten. BCH vergrootte de blokgrootte van 1 MB naar 8 MB, waardoor meer transacties per blok mogelijk werden. Hierdoor hoopte men snellere en goedkopere transacties te realiseren.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor Belgiƫ.