Bitcoin cash stresstest: wat zijn de resultaten?

Op zaterdag 1 september testte de bitcoin cash community de limieten van het transactienetwerk. Eerder schreven wij er dit artikel over. Volgens de website BitInfoCharts is dit netwerk erin geslaagd om in 24 uur tijd ruim twee miljoen transacties te verwerken. Wat zijn verder de resultaten van de stress test?

Meer transacties per blok

Net zoals bitcoin werkt bitcoin cash met transactieblokken. Elke tien minuten wordt een nieuw blok met transacties toegevoegd aan het netwerk. Tijdens de stresstest haalde bitcoin cash even een aantal van ruim 14 duizend transacties per blok. Deze data komt van de coinvergelijkingswebsite CoinDance:

Transactiefee blijft laag

De stresstest heeft geen gevolgen gehad voor de fee die je moet meegeven aan een transactie. Deze blijft een fractie van een cent. Op 1 september kostte het maken van één bitcoin cash transactie slechts 0,0017 dollar.

Bitcoin cash prijs

Opvallend of niet: tijdens de stresstest maakte bitcoin cash een flinke koersstijging mee. In één uur tijd steeg de koers met ruim 40 euro. Dit gebeurde rond vier uur ‘s middags Nederlandse tijd. Voorlopig lijkt bitcoin cash deze prijsstijging te kunnen behouden:

Bitcoin of bitcoin cash?

Dat blijft een gevoelige discussie op het internet. Het een is niet per se beter dan het ander. Bitcoin cash heeft simpelweg een andere oplossing voor het schaalprobleem dan bitcoin. Maar hoe zat het ook alweer met dit schaalprobleem? In onze blog schreven we eerder over het verschil tussen bitcoin en bitcoin cash.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.