Bitcoin prijs wordt in 2020 honderdduizend dollar, wedje leggen?

Bloomberg meldt dat je op de Amerikaanse beurs LedgerX (niet verwarren met de hardware wallets) kan wedden op 100.000 dollar in december 2020. LedgerX ontving onlangs een licentie van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) om derivaten aan te mogen bieden.

Je kan dus inzetten op een bitcoin koers van maar liefst 100.000 dollar. Dit wordt alleen uitbetaald als de waarde van bitcoin 100.000 dollar of meer is in december 2020.

Ik knipper niet eens om 100.000 dollar

Volgens Paul Chou, de chief executive van startup LedgerX, is er vanuit vermogende, institutionele klanten vraag naar dit product. Deze partijen beheren allemaal een vermogen tussen de 10 miljoen en 1 miljard dollar.

Chou zegt hierover:

“Ik begrijp dat 100.000 dollar een groot bedrag is, maar velen van ons die al langer bezig zijn met crypto, herinneren zich nog dat bitcoin ooit 1 dollar was, en toen 10 dollar werd, en vervolgens 100 dollar werd om ook nog eens de 10.000 dollar aan te tikken. Ik knipper niet eens om een contract van 100.000 dollar.”

Contracten met echte bitcoin

LedgerX heeft dus toestemming gekregen van de CFTC. Wat dit eigenlijk betekent is dat het bedrijf futures mag aanbieden, die verrekend worden met echte bitcoin. Dat is anders dan de futures die CME aanbiedt, zij bieden alleen papieren contracten aan en houden dus geen echte BTC achter.

In gesprek met CoinDesk zegt chief operating officer Juthica Chou (en tevens getrouw met Paul Chou) dat LedgerX geen exacte tijdlijn heeft, maar dat ze wel op zoek zijn naar samenwerking met een grote, gevestigde partij. Zij voegt hieraan toe dat LedgerX van plan is om “klanten van elke omvang te bedienen,” iets wat directe concurrent Bakkt vooralsnog niet wil.

Is 100.000 dollar wel realistisch?

Dat is een hele belangrijke vraag om te stellen, zeker als bitcoin de afgelopen twee dagen meer dan 20 procent heeft ingeleverd. Zoek lang genoeg en je vindt wel een paar rasoptimisten.

De immer optimistische Anthony Pompliano, analist en mede-oprichter van Morgan Creek Digital Assets, voorspelde onlangs dat bitcoin 100.000 dollar waard wordt, zij het wel pas in 2021.

Volgens een model van analist PlanB is de mogelijkheid er zeker. PlanB onderbouwt dit met een model gebaseerd op het idee van de stock-to-flow-ratio.

De stock is de waarde van een goed, meestal een grondstof, de flow is de groei van het aanbod van dat goed in een bepaald jaar. Deze twee sommen kunnen worden gecombineerd om een ​​ratio te vormen, die schaarste definieert door hoeveel inflatie een goed ziet (hoe hoger, hoe schaarser).

Volgens een analyse van PlanB kan de waarde van grondstoffen zoals goud en zilver worden geplot en dus voorspeld worden met een door een stock-to-flow waarderingsmodel.

Als bitcoin bovenstaand model tot op de voet volgt, dan is BTC minimaal 100.000 dollar waard eind 2020. In mei 2020 is overigens de block reward halving. Op het moment dat de beloning voor miners halveert, verdubbelt de SF-ratio.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • MEGA ONZIN dat jullie dit schrijven Bitcoin gaat gewoon naar NUL

  17 juli 2019
  • haters gaan haten

   18 juli 2019
 • En welk model gebruik jij voor je ‘onderbouwde’ hypothese? En waarom lees je dan deze onzin?

  17 juli 2019
 • Ja dit roept men al jaren …. De gewone banken en regeringen gaan GEEN geld mislopen dus ze gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de mensen financieel gebonden blijven in een centraal systeem. Simpel zat.

  Je ziet het nu met Libra, meteen reageren ze erop en dat gaat echt niet veranderen. Als iets een succes kan worden dan is het Libra wel en dan is er helemaal geen reden en draagvlak meer voor BTC want wat voor nut heeft BTC dan nog ?
  Nee hoor, de mensen die er vroeg in zaten hebben leuke winsten kunnen pakken maar de crypto gaat helemaal dood uiteindelijk.
  Tenminste, bestaande crypto want er komen dagelijks nieuwe projecten bij met steeds betere technieken en waarom zou dan zoiets als BTC veel waard worden ? Betalen ermee is te duur, het is te centraal (overgrote deel maar door een paar grote wallets beheerd) en ouderwets.

  17 juli 2019
 • Sla het artikel op en kijk over een jaar weer of het onzin zou ik zeggen.

  17 juli 2019
 • Sla het artikel op en kijk over een jaar nog eens zou ik zeggen.

  17 juli 2019

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.