Bitcoin zakt hard na bericht dat China crypto transacties verbiedt

Bitcoin zakt ineens heel snel heel hard, dit lijkt te komen doordat de Chinese centrale bank een memo heeft gedeeld waarin staat dat ze alle zakelijke cryptocurrency transacties verbieden. Dit delen ze in een verklaring van vandaag.

Zakelijke transacties in China verboden

Alle zakelijke activiteiten met betrekking tot digitale valuta worden nu als illegaal beschouwd in China, aldus het bericht. Het gaat in dit geval alleen om financiële instellingen en bedrijven. Er is echter geen verbod op het bezit van cryptocurrency. Daarnaast zegt de centrale bank dat ze de particuliere handel in cryptocurrency’s beter gaan monitoren.

Volgens Twitteraar Molly is deze Chinese FUD begin deze maand al eens gedeeld en is dit een herhaling.

Hoe dan ook, vandaag is de memo weer gedeeld. Hierin staat:

‘Alle virtuele valuta gerelateerde zakelijke activiteiten zijn illegale financiële activiteiten. Het uitvoeren van juridische valuta en het wisselen van virtuele valuta, het wisselen van transacties tussen virtuele valuta, het kopen en verkopen van virtuele valuta als centrale tegenpartij, het verstrekken van informatiebemiddelaar en prijsbepalingsdiensten voor transacties in virtuele valuta, financiering van tokens, derivatentransacties van virtuele valuta en andere met betrekking tot virtuele valuta, zakelijke activiteiten die worden verdacht van illegale verkoop van tokens en tickets, ongeoorloofde openbare uitgifte van effecten, illegale exploitatie van futures-activiteiten, illegale fondsenwerving en andere illegale financiële activiteiten zijn ten strengste verboden en resoluut verboden in overeenstemming met de wet.’

Dat is een enorme waslijst aan verboden handelingen met betrekking tot cryptocurrency. De memo gaat verder: ‘Indien het uitvoeren van relevante illegale financiële activiteiten een misdrijf vormt, wordt strafrechtelijke aansprakelijkheid onderzocht in overeenstemming met de wet.’

Bitcoin koers levert flink in

De bitcoin koers is in een paar minuten tijd met 5% gedaald en is op het moment van schrijven 36.321 euro. Of het een oude of nieuwe memo is, maakt de markt kennelijk niet uit.

Bron: BTC Direct

Vlak voor de zomer verbood China ook het minen van bitcoin. Dat viel samen met dat Tesla bitcoinbetalingen opschortte. Vlak daarna daalde de koers ook hard.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Dit nieuws is incorrect. De Chinese bank heeft een uitspraak herhaald uit 2017.
  Source: https://mp.weixin.qq.com/s/4QWsmCyksuDGQO8eKiixwA

  24 september 2021
 • Elk jaar in September, kom op zeg verzin eens iets nieuws

  24 september 2021
 • Fake news verspreid door Bloomberg en iedereen neemt het klakkeloos over. Pfff

  24 september 2021
 • Ik word hier zo moe van….

  24 september 2021
 • Het is market manipulation heeft niks met china te maken.
  Mensen hebben weer geld verloren met hefboom instuctie ze leren het nooit na de flashcrash

  24 september 2021
 • Door dit soort flut berichten gaat de hele crypto markt naar de klote. De enige die hier rijk van worden zijn de Bitcoin whales zelf !

  Kom op zeg ! Een flut bericht van een aantal maanden geleden en heel de crypto markt zakt als een plumpudding in elkaar. Moet niet gekker worden.

  24 september 2021
 • Bitcoin is toch anoniem dus dan weet toch niemand hoe de vork in de steel zit

  24 september 2021
 • Waarom heeft BTCDirect hier eerder met geen woord over gerept? Zeg niet dat het niet te verwachten was.

  24 september 2021