Bitcoin op cruciaal niveau: nieuwe bear market of ‘double pump’ scenario?

Bitcoin bevindt zich nu op een cruciaal punt. Is dit het begin van een nieuw bear market? Of zitten we nog midden in de bull market en is dit een manier om nieuwe investeerders uit de markt te jagen?

Balanceren op het randje

Het wordt hoe dan ook spannend. Dat zien we hieronder op de daggrafiek. De groene lijn die onder de koers loopt is het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 200 dagen, ook wel de 200-dagen moving average (MA). In een stijgende markt is dit vaak een steun, maar bitcoin beweegt er op dit moment net onder.

Scenario zoals in 2017 of toch 2013?

Het gebeurt niet vaak dat bitcoin zich helemaal terugtrekt naar de 200-dagen MA in een stijgende markt. Wat kunnen we nu verwachten van de koers? Daarvoor kunnen we kijken naar twee scenario’s uit het verleden.

Bearish scenario: begin van de bear market
In 2017 stuiterde de koers op de 200-dagen MA en herstelde daarna snel. De koers kwam nog even boven de 10.000 dollar (8.200 euro) uit, maar eigenlijk was dit al het begin van de bear market. In maart 2018 dook de prijs nogmaals onder de lijn, om pas in april 2019 opnieuw door te breken. 

Bullish scenario: ‘double pump’ 
Andere analisten verwachten een ‘double pump’ scenario, zoals in 2013. De koers vond toen ondersteuning op de groene lijn, bewoog een tijdje zijwaarts en schoot daarna opnieuw naar hogere hoogtes. 

Kunnen we dit scenario nu ook verwachten? Dan komen de prijsverwachtingen van verschillende analisten toch nog uit. Analist PlanB verwacht op basis van zijn S2FX-model bijvoorbeeld een koers van 288.000 dollar (236.109 euro) dit jaar. Zou het?

Handel voorzichtig

Wat er ook gebeurt, het zijn onzekere tijden. Handel daarom voorzichtig, en investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen. En wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws en de koers? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal en sluit je aan bij onze community!


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.