Hoe je met bitcoin en DeFi passief inkomen verdient en slapend rijk kan worden

Het is riskant, maar mogelijk. Andreas Antonopoulos zegt dat het gebruik van een DeFi-platform de beste manier is om een passief inkomen te verdienen met bitcoin. En dat is de droom toch? Met niks doen geld verdienen.

Auteur en bekende bitcoinner Andreas Antonopoulos vertelt in zijn laatste stream dat DeFi de beste manier is om passief inkomen te verdienen met bitcoin. Maar het brengt natuurlijk wel wat risico’s met zich mee.

Geen tussenpersoon

De DeFi platformen willen traditionele bankdiensten omgooien en verstoren door nieuwe diensten te bouwen op de blockchain van Ethereum. Deze diensten hebben allemaal één ding gemeen, er komt geen tussenpersoon (zoals een bank) aan te pas. Het idee is dat iedereen, ook mensen die normaal gesproken geen toegang hebben tot dergelijke diensten, geld en coins kunnen lenen, uitlenen en kunnen sparen.

Antonopoulos legde uit dat je je kapitaal aan het werk kunt zetten via DeFi. In het bijzonder kunt je een DeFi-platform gebruiken om te lenen en rente te verdienen met bitcoin. Hij noemt MakerDAO als voorbeeld.

Met passief inkomen zet je je kapitaal aan het werk

MakerDAO is het op één na grootste DeFi-platform. Het heeft twee tokens, MKR en Dai. Antonopoulos zegt dat de Dai-munt een stablecoin is, gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, en gebruikt wordt om te lenen. Wanneer een lening wordt aangegaan op MakerDAO, wordt Dai gecreëerd. Het is de valuta die de gebruikers lenen en terugbetalen.

‘Passief inkomen is wanneer je je kapitaal aan het werk zet, en dat brengt risico’s met zich mee,’ zegt Antonopoulos. ‘Een andere optie is het gebruik van een DeFi-contract. Hier kun je je bitcoin omzetten in Ether of direct in Dai en het naar een platform sturen waar je die Dai kunt uitlenen.’

Van bitcoin naar Ethereum is risicovol

Maar hij voegde eraan toe dat het verplaatsen van waarde van Bitcoin netwerk naar het Ethereum netwerk risico’s met zich meebrengt. ‘Je gaat van bitcoin naar het Ethereum, en de beveiliging is niet helemaal gelijkwaardig. Ethereum heeft voordelen en flexibiliteit en je levert daardoor een beetje veiligheid in. Je stelt jezelf bloot aan een verscheidenheid aan nieuwe risico’s. Je kunt een stijging van de gasprijs hebben, wat leidt tot andere problemen. En al die dingen kunnen ervoor zorgen dat je een deel of het hele geïnvesteerde kapitaal verliest.’

‘Het is bijna onmogelijk om te garanderen dat een slim contract geen bugs heeft, en hoe die bugs van invloed zijn op de onderliggende platformrisico’s, nogmaals, je neemt daar een groot risico. Een veel groter risico dan alleen maar je bitcoins vasthouden.’ Hij voegt hier aan toe dat het hem is gelukt om een bijkomend kapitaal te genereren door het gebruik van dergelijke DeFi-platforms.

Beter dan verliezen met altcoins

Ondanks de risico’s zegt Antonopoulos dat het gebruik van DeFi waarschijnlijk de beste manier is om geld te verdienen met je bitcoins als de vorige beproefde methode niet meer werkt:

‘Je kunt je bitcoins naar een exchange sturen en duizend altcoins kopen en ze allemaal met 98% zien crashen en je afvragen waarom je strategie niet heeft gewerkt. Als je genoeg bitcoin hebt om het risico te lopen een investering te verliezen, dan is DeFi misschien gewoon de juiste optie. Zo niet, hanteer dan de saaie, maar minder risicovolle HODL’ing strategie en hoop dat bitcoin dit jaar meer dan 10.000 dollar waard wordt.’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Met niks doen geld verdienen. Geachte heer Marcus dit gelooft u toch niet?????

    30 juni 2020