Categories: Bitcoin

Bitcoin dominantie stijgt boven 65 procent, komt altseizoen er nog aan?

Voor het eerst sinds december 2017 is de dominantie van bitcoin hoger dan 65 procent. Dit percentage geeft het marktaandeel van bitcoin weer in vergelijking met alle andere crypto’s. En dat is best wel een prestatie, er zijn nu namelijk meer dan 2.300 soorten cryptovaluta.

De bitcoin dominantie wordt berekend op basis van marktkapitalisatie. Die bereken je door het aantal cryptomunten in omloop te vermenigvuldigen met de huidige prijs.

Bitcoin steekt er met kop en schouders bovenuit

De marktkapitalisatie van bitcoin is op dit moment ruim 206 miljard dollar. Ter vergelijking, op de tweede plek komt ether met een marktkapitalisatie van 29 miljard dollar.

En zeker in vergelijking met de hele cryptomarkt steekt bitcoin er met kop en schouders bovenuit. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrency’s samen is namelijk 315 miljard dollar.

Op jaarbasis is bitcoin dan ook één van de meest winstgevende cryptomunten. Heb je precies een jaar geleden geïnvesteerd in bitcoin? Dan heb je nu meer dan 90 procent winst.

Wil je meer statistieken bekijken over bitcoin? Neem dan eens een kijkje op onze uitgebreide koerspagina:

Bitcoin koers en statistieken

Komt het altseizoen er?

Op internet vragen cryptovolgers zich dan ook af: komt het altseizoen er wel of niet? Daarmee bedoelen zij de periode dat altcoins flink in waarde stijgen, en de dominantie van bitcoin afneemt. Altcoins zijn alle cryptomunten behalve bitcoin.

In de tweede helft van 2017 stegen verschillende altcoins enorm in waarde. Zo steeg XRP bijvoorbeeld van 0,20 euro naar 2,82 euro. Investeerders hopen dat deze cyclus zich ook dit jaar zal herhalen.

Maar niet alle traders geloven dat er opnieuw een altseizoen komt. Zo denkt trader Murfski dat de bitcoin dominantie nog verder kan gaan stijgen, richting de tachtig procent. Dit gaat dan wel ten koste van altcoins, die in waarde zullen dalen:

Of dit ook gaat gebeuren? De cryptomarkt blijft onvoorspelbaar. We houden de ontwikkelingen voor je in de gaten!

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving.

Recent Posts

Bitcoin koers analyse: Op naar de hoogste prijs ooit of eerst terug naar 7.200 euro?

Het lijkt nu stilte voor de storm voor bitcoin. De koers lijkt niet veel te bewegen, afgezien van de daling…

2 uur ago

Ethereum koers stijgt met 15 procent, bijna 200 dollar (181 euro)

De waarde van ether is sinds het begin van september met bijna 15 procent toegenomen. De koers schuurt tegen de…

7 uur ago

Tim Draper noemt bitcoin prijs van 250.000 dollar conservatief

Durfkapitalist Tim Draper blijft immer optimistisch over de koers van bitcoin. Eerder voorspelde hij dat de prijs van bitcoin binnen…

8 uur ago

Bitcoin minen verboden in Chinese regio Binnen-Mongolië

Lokale Chinese regeringsbeambten hebben besloten om het minen van bitcoin in de regio Binnen-Mongolië te verbieden. Huh, Binnen-Mongolië? Binnen-Mongolië, ook wel Zuid-Mongolië genoemd,…

9 uur ago

Tone Vays: koersen van alle altcoins zakken naar nul en Bakkt helpt bitcoin niet

BTC Nieuws was afgelopen weekend in Riga, de hoofdstad van Letland, om verslag te doen van de Baltic Honey Badger…

1 dag ago

D-day voor Libra vandaag: makers cryptocurrency van Facebook in gesprek met centrale banken

Vandaag is een belangrijke dag voor Libra, de digitale munt die Facebook wil lanceren. Vertegenwoordigers van de Europese Centrale Bank…

1 dag ago