Categories: Bitcoin

Bitcoin dominantie stijgt boven 65 procent, komt altseizoen er nog aan?

Voor het eerst sinds december 2017 is de dominantie van bitcoin hoger dan 65 procent. Dit percentage geeft het marktaandeel van bitcoin weer in vergelijking met alle andere crypto’s. En dat is best wel een prestatie, er zijn nu namelijk meer dan 2.300 soorten cryptovaluta.

De bitcoin dominantie wordt berekend op basis van marktkapitalisatie. Die bereken je door het aantal cryptomunten in omloop te vermenigvuldigen met de huidige prijs.

Bitcoin steekt er met kop en schouders bovenuit

De marktkapitalisatie van bitcoin is op dit moment ruim 206 miljard dollar. Ter vergelijking, op de tweede plek komt ether met een marktkapitalisatie van 29 miljard dollar.

En zeker in vergelijking met de hele cryptomarkt steekt bitcoin er met kop en schouders bovenuit. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrency’s samen is namelijk 315 miljard dollar.

Op jaarbasis is bitcoin dan ook één van de meest winstgevende cryptomunten. Heb je precies een jaar geleden geïnvesteerd in bitcoin? Dan heb je nu meer dan 90 procent winst.

Wil je meer statistieken bekijken over bitcoin? Neem dan eens een kijkje op onze uitgebreide koerspagina:

Bitcoin koers en statistieken

Komt het altseizoen er?

Op internet vragen cryptovolgers zich dan ook af: komt het altseizoen er wel of niet? Daarmee bedoelen zij de periode dat altcoins flink in waarde stijgen, en de dominantie van bitcoin afneemt. Altcoins zijn alle cryptomunten behalve bitcoin.

In de tweede helft van 2017 stegen verschillende altcoins enorm in waarde. Zo steeg XRP bijvoorbeeld van 0,20 euro naar 2,82 euro. Investeerders hopen dat deze cyclus zich ook dit jaar zal herhalen.

Maar niet alle traders geloven dat er opnieuw een altseizoen komt. Zo denkt trader Murfski dat de bitcoin dominantie nog verder kan gaan stijgen, richting de tachtig procent. Dit gaat dan wel ten koste van altcoins, die in waarde zullen dalen:

Of dit ook gaat gebeuren? De cryptomarkt blijft onvoorspelbaar. We houden de ontwikkelingen voor je in de gaten!

Frank Smits

Midden 2017 kwam ik voor het eerst in aanraking met bitcoin en crypto in het algemeen. Eerst vanwege de koers, nu omdat ik geloof dat bitcoin een essentieel onderdeel van een nieuwe digitale samenleving gaat worden.

Recent Posts

  • Bitcoin
  • Regulering

Steven Mnuchin namens overheid Verenigde Staten over bitcoin en libra

Steven Mnuchin, de Amerikaanse minister van Financiën, heeft in een officiële verklaring gedeeld hoe de Verenigde Staten om wil gaan…

6 uur ago
  • Regulering

Amerikaans wetsvoorstel: ‘Bedrijven zoals Google en Facebook mogen geen eigen cryptocurrency uitgeven’

Het Amerikaanse Congres wil ontwikkelingen zoals Libra van Facebook wettelijk verbieden. Op vrijdag 12 juli lekte er een concept-wetsvoorstel uit…

1 dag ago
  • Koers

McAfee nog steeds positief: bitcoin prijs één miljoen eind 2020

Afgelopen weekend is de koers van bitcoin voor het eerst weer eens onder de 10.000 dollar gedoken. Bitcoin is gedurende…

1 dag ago
  • Mining

Moeilijkheidsgraad bitcoin minen stijgt met 14 procent

Gegevens van het Chinese miningpool BTC.com laten zien dat de moeilijkheidsgraad met 14 procent is gestegen. Dat is voor het…

2 dagen ago
  • Exchanges

Japanse cryptocurrency en bitcoin exchange Bitpoint gehacked, 32 miljoen dollar verloren

Bitpoint is een Japanse cryptocurrency exchange. Zij hebben deze week zelf aangekondigd dat ze zijn gehackt, hierbij is 3,5 miljard…

3 dagen ago
  • Bitcoin
  • Koers

Bitcoin koers analyse: waarde daalt met bijna 2.000 euro in twee dagen, reden tot zorgen?

Het leek een hele tijd lang goed te gaan met de bitcoin koers. Tot woensdag 10 juli om vier uur…

4 dagen ago