Bitcoin driehoek voorspelt crash naar 20.000 dollar

Binnenkort kunnen we vuurwerk verwachten! Al maanden ontbreekt het bitcoin aan een duidelijke trend. De crypto stuitert een beetje op en neer, maar zonder duidelijke richting. Maar daar kan binnenkort verandering in komen.

Binnenkort vuurwerk

Vorige week schreven we over de Bollinger Bands, een indicator die de beweeglijkheid van de koers aangeeft. Gaan we op deze indicator af, dan kunnen we binnenkort een grote beweging verwachten.

De bandbreedte van de Bollinger Bands wordt steeds nauwer, de band is sinds oktober 2020 niet zo smal geweest. Dit betekent dat de koers lange tijd zijwaarts heeft bewogen, vaak een voorbode voor vuurwerk. Helaas zegt de Bollinger Bands niets over de richting van deze volgende trend.

 

Driehoek des onheils?

We zoomen in op de grafiek, je kijkt nu naar de vieruursgrafiek. Op deze grafiek lijkt het erop dat bitcoin kan gaan zakken.

De prijs beweegt namelijk in een descending triangle, of gewoon in het Nederlands: aflopende driehoek. Zo’n driehoek herken je aan de schuin aflopende trendlijn aan de bovenkant en een horizontale lijn aan de onderkant. Welke richting breekt bitcoin uit? Vaak geeft de beweging vooraf aan wat de richting van de volgende trend gaat worden. Helaas is dat dus omlaag.

Aan welke prijs moet je dan denken? Het koersdoel van een descending triangle is zo groot als de ‘opening’ aan de linkerkant. In dit geval betekent dit dat bitcoin naar 20.000 dollar (16.904 euro) kan gaan. Dat komt ongeveer overeen met het oude koersrecord van eind 2017.

Of.. toch een stijging?

Bekijk je het sentiment op Twitter of analyseplatform Tradingview, dan zijn er verschillende analisten die verwachten dat bitcoin nog verder kan zakken. Maar juist dan wordt het tijd om op te letten!

Volgens de Fear & Greed Index van Alternative.me heerst er nu extreme angst op de markt. En het klinkt tegenstrijdig, maar eigenlijk is dat juist een positief signaal. Zoals een bekend investeerder ooit zei: ‘Be fearful when others are greedy, and be greedy when others are fearful.’ Als je tegen de meerderheid in handelt, heb je vaak het meeste rendement.

De Fear & Greed Index bevindt zich nu op 20, op ongeveer hetzelfde niveau als in maart en april 2020 net na de coronacrash. Ook toen heerste er extreme angst op de markt, en eigenlijk was dat achteraf het perfecte moment om bitcoin te kopen. Dit is natuurlijk geen financieel advies, maar zeker iets om rekening mee te houden!

Wat verwachten we van bitcoin?

Gemixte signalen dus! De aflopende driehoek wijst op een komende daling. Maar het sentiment is nu wel erg negatief, en vaak kan de koers daarna juist stijgen. Wat verwachten we van bitcoin? Zoals altijd beschrijven we twee scenario’s: bearish (negatief) en bullish (positief).

Bearish
Bitcoin lijkt nu op weg naar 31.000 dollar (26.192 euro), de onderste groene lijn van de driehoek. Voor de bulls is het belangrijk dat deze lijn opnieuw steun biedt.

Maar de echte beren genieten van nog meer dalende koersen. Breekt de koers uit de driehoek, dan kunnen we ons opmaken voor 20.000 dollar (16.904 euro).

Bullish
Maar wat als bitcoin aan de bovenkant van de driehoek uitbreekt? In dat geval is 41.000 dollar (34.622 euro) een mooi koersdoel. Dit is in januari, maar ook medio juni een belangrijke weerstand geweest. Waarschijnlijk zal deze prijs opnieuw een harde noot zijn om te kraken.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Ja hoor een grafiek tone

  15 juli 2021
 • Ja hoor een descending triangle op de 4uur presenteren met een weekgrafiek en daar dan nog conclusies op baseren. Advies: ga een cryptocursus volgen

  15 juli 2021
  • Ter verduidelijking de vraag, wat wilt u hier nu exact mee aangeven?

   16 juli 2021
 • Spot on baby

  16 juli 2021
 • Wat een slechte TA. Een grote rol voor Bitcoin weggelegd. Dan wel Bitcoin via de Xrp ledger, want Bitcoin kan niet wereldwijd opschalen. Daar is de BTC software te ouderwets en te millieu onvriendelijk voor. De transactiekosten zijn ook enorm. Mocht de Bitcoin nog 1 laatse keer flink gaan stijgen, dan is 200.000 het nieuwe koersdoel(zie coinskid)
  De bitcoin Maxxis krijgen het nu ook door , XRP is the chosen one.

  16 juli 2021
  • Wat een onzin? transactiekosten in El Salvador van 30.000 transactions in de eerste week nadat het een wettelijk betaalmiddel werd waren de totale fees $26. Over 30000 transacties, 8 cent per transactie dus gemiddeld & instant geconfirmed dus niks niet schaalbaar.

   16 juli 2021
 • Een koers bepaling instellingen op 4 uur is een sentiment van slechts 4 uur. Maar daarom nog geen koers doel op uit te stippelen. Doe mij maar sentiment week, maand, trimester

  17 juli 2021

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.