El Salvador kocht 420 bitcoin tijdens de dip en staat in de plus

De president van El Salvador heeft gisteren bekend gemaakt dat het land 420 bitcoin kocht tijdens de dip. Met deze nieuwe aankoop heeft El Salvador 1120 bitcoins in hun wallet.

Wij zijn allemaal een president

Wat dat betreft, is president Nayib Bukele niet veel anders dan velen van ons: iets te vaak naar de chart kijken om geen enkele dip te missen. Je zou hem zelfs een goede maximalist kunnen noemen, in plaats van te klagen of te tweeten dat zijn kostbare munt daalt, kocht hij gewoon meer bitcoin.

Gisteravond om 22:40 tweette Bukele dat hij lang gewacht heeft, maar dat het wachten het waard was. Hij doelt hiermee op een koopmogelijkheid.

Het aantal bitcoin heeft ook betekenis, of ja, het is meer een meme. Het getal 420 is een verwijzing naar 20 april, de dag om collectief wiet en hash te roken. Elon Musk maakte vorige week een soortgelijke grap. We leven in een wereld waar één van de rijkste mensen van de wereld, en een president van een land, bitcoin hebben en memes delen die de rest van ons ook begrijpen.

Een winstgevende investering

De bitcoin-investering van El Salvador werpt nu al zijn vruchten af, althans, als we Bukele moeten geloven. Een uur na bovenstaande tweet zegt hij al winst te hebben gemaakt op de aankoop. Je zou het ook opscheppen kunnen noemen.

Klopt het wat Bukele zegt? Hij kocht gisteravond om 22:40, toen was de bitcoin koers 50.665 euro, een uur later was de waarde met 200 euro gestegen. Technisch gezien heeft hij dus gelijk.

Herverdelen fonds

Bukele had in een ander leven ook een daytrader kunnen zijn, want dit was een goede aankoop. Hij legt in een latere tweet uit hoe het fonds werkt. Het fonds is gevuld met dollars en bitcoin, en omdat bitcoin in waarde is gestegen, herbalanceren ze het fonds door er dollars uit te halen.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.