Bitcoin neemt Ethereum over, nu op zesde plek

Wrapped Bitcoin (WBTC) bereikte vandaag een nieuw record in marktkapitalisatie en aantal tokens.

Wat is Wrapped Bitcoin?

WBTC is de populairste getokeniseerde versie van bitcoin op het Ethereum netwerk. Korte uitleg: Vrijwel alle DeFi-projecten draaien op Ethereum, maar de meeste liquiditeit zit in bitcoin. Er is veel behoefte om bitcoins in te kunnen zetten als liquiditeit voor DeFi. Nu zijn er projecten waar je je bitcoin naar toe kunt sturen, en hier krijg je tokenversie van terug, die niet op de blockchain van Bitcoin draaien, maar op die van Ethereum. Eigenlijk zijn die tokens dus een soort I Owe You kaart voor bitcoin.

Maar vijf grotere tokens

Volgens de officiële website van WBTC zijn er momenteel 117.181 WBTC, een record. Deze WBTC’s worden ondersteund door een gelijk aantal bitcoins in handen van bewaarders. De marktkapitalisatie van WBTC bedraagt ​​nu 1,58 miljard dollar.

Op basis van marktkapitalisatie is WBTC de zesde grootste token op het Ethereum netwerk. Daarboven staan alleen Crypto.com Coin (CRO), USD Coin (USDC), Chainlink (LINK), BNB (BNB) en op nummer één, Tether USD (USDT).

Als we naar de volledige lijst kijken, dus inclusief alle andere cryptocurrency’s, dan staat WBTC op de 18e plek. Afgelopen week heeft WBTC stablecoins/utility tokens als Compound Dai (cDAI), OKB (OKB) en Bitfinex ‘LEO Token (LEO) ingehaald.

WBTC populairst

Er zijn meer manieren om de liquiditeit van Bitcoin op Ethereum te krijgen. WBTC is veruit het populairst, Wrapped Bitcoin is namelijk goed voor 60% procent van de 165 duizend bitcoins op het Ethereum-netwerk. Om de groei in perspectief te plaatsen, halverwege september waren er slechts 80.000 bitcoins op het Ethereum netwerk, ter waarde van iets minder dan 1 miljard dollar.

Aantal Bitcoin op Ethereum groeit hard

Hoewel de koersgroei van bitcoin zeker bijdraagt aan de stijgende marktkapitalisatie van WBTC, is de toenemende vraag de belangrijkste factor van de plotselinge groei. WBTC wordt in DeFi veelvuldig gebruikt voor yield farming, vooral bij projecten met meer gematigde opbrengsten. Er zit nu meer dan 165.000 BTC opgesloten in DeFi-protocollen, wat neerkomt op ongeveer 0,85% van het totale circulerende aanbod van bitcoin.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Canadees investeringsfonds verkoopt alle Ethereum en Monero om meer Bitcoin te kopen

Het Canadese Cypherpunk Holdings heeft alle ethereum en monero verkocht om meer bitcoin te kopen.…

2 uur geleden

Is hard optreden China verantwoordelijk voor bitcoin stijging?

2020: Een pandemie, gevolgd door wereldwijde maatschappelijke stillegging, gevolgd door sociale onrust, gevolgd door toenemende…

5 uur geleden

Bitcoin zakt: is 12.000 dollar de nieuwe bodem?

Black Friday kwam vroeg voor cryptocurrency. In een paar uur tijd maakte bitcoin een duikvlucht…

21 uur geleden

Cryptocurrency Libra van Facebook lanceert begin 2021, ondersteuning Spotify en Uber

Libra, het cryptocurrency-project van Facebook, zal waarschijnlijk begin 2021 worden gepubliceerd. Dat blijkt uit een…

23 uur geleden

Chinese politie nam 4,2 miljard dollar cryptocurrency van scam PlusToken in beslag

De Chinese autoriteiten hebben cryptovaluta ter waarde van meer dan 4,2 miljard dollar (3,52 miljard…

1 dag geleden

Bitcoin begint aan correctie, wat kan je verwachten?

Bijna tikte bitcoin gisteren de allerhoogste waarde ooit aan, maar de cryptocurrency kwam net te…

2 dagen geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app. Nu €5,- gratis tegoed.

Check it out!