Bitcoin, Ethereum en Litecoin reageren heftig op beslissing over rente Fed

Heftig! Gisterenavond om 22:00 uur Nederlandse tijd steeg de bitcoin koers plotseling met ruim 15 procent in een uur tijd. De vreugde duurde niet lang, een half uur later was bijna alle winst weer verdampt. Waar komt die plotselinge stijging vandaan?

Federal Reserve verlaagt rente tot bijna 0 procent

De plotselinge koersbeweging valt samen met een nieuwe beslissing van de Federal Reserve, de Centrale Bank van de Verenigde Staten. De Fed verlaagde de rente naar 0 tot 0,25 procent.

Daarnaast gaat de Centrale Bank verder met het opkopen van zeker 500 miljard dollar aan staatsschuld en zeker 200 miljard dollar aan hypotheekschuld. In totaal dus 700 miljard dollar die zonder pardon de economie wordt gepompt.

De Amerikaanse aandelenmarkt was op het moment van de aankondiging gesloten, maar de koers van bitcoin reageerde direct op de beslissing. Maar dat was slechts van korte duur, want inmiddels is bitcoin bijna acht procent minder waard.

Meer over de ingreep van de Fed en de gevolgen ervan lees je in dit artikel.

Wat betekent dit voor de bitcoin koers?

Bitcoin is nu minder dan 5.000 dollar (4.460 euro) waard. Dat hoeft nog steeds niet erg te zijn, de koers kan hier ondersteuning vinden. Op de grafiek hieronder zie je dat de prijs meerdere malen omhoog stuiterde vanaf de rode balk.

Mocht de koers hier geen ondersteuning vinden, dan is 4.000 dollar het volgende belangrijke gebied (3.570 euro). Dat is het laagste punt van dit jaar.

Andere cryptomunten volgen bitcoin

Ook bij andere cryptocurrency’s zie je dezelfde beweging als bij bitcoin. Ether steeg met bijna 12 procent tot 134 dollar (120 euro) om vervolgens te zakken naar 105 dollar (94 euro).

Ook litecoin onderging hetzelfde lot. Eerst een flinke koersstijging tot 39 dollar (35 euro), daarna een grote duik naar 31,50 dollar (28,10 euro).

Trade safe!

Het zijn turbulente tijden. Het coronavirus teistert de wereld, centrale banken wereldwijd proberen met ingrijpende maatregelen grip te krijgen op de financiële markten.

Een interessante casus voor bitcoin, want de cryptomunt is in het leven geroepen na het dieptepunt van de vorige economische crisis. Het is niet te voorspellen hoe de koersen van bitcoin en andere cryptomunten reageren op een volgende crisis. Wij houden in ieder geval alle ontwikkelingen voor je in de gaten!


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.