Binnen enkele weken bitcoin kopen en verkopen mogelijk voor institutionele partijen met Fidelity

Mediabedrijf Bloomberg schrijft dat binnen enkele weken grote, institutionele klanten kunnen handelen in bitcoin. Investeringsfirma Fidelity beheert een portefeuille van 7 biljoen dollar en wil nu handel in bitcoin mogelijk maken.

Handel in bitcoin voor institutionele partijen

Een anonieme bron wordt door Bloomberg geciteerd, hij zegt dat Fidelity dochteronderneming Fidelity Digital Assets is gestart. Deze onderneming is volledig gericht op de handel in cryptocurrency. De dochteronderneming is in oktober 2018 opgericht, en sinds maart biedt Fidelity Digital Assets aan om cryptocurrency in beheer te houden voor klanten. Ofwel een custodian dienst.

Maar wat nieuw is, is dat Fidelity Digital Assets de tijd rijp acht om nu ook handel in cryptocurrency mogelijk te maken voor hun klanten. Dit laat niet lang meer op zich wachten, aldus de anonieme bron tegen Blomberg. In eerste instantie gaat het voornamelijk om over-the-counter (OTC) deals. Dat betekent eigenlijk dat verkopers en kopers handelen in bitcoin (of andere crypto’s) zonder dat dit via het orderboek van een openbare beurs gaat.

Meer met bitcoin doen

Fidelity heeft dit overigens nog niet bevestigd. Wel gaven ze aan meer met bitcoin te willen doen.

In gesprek met Bloomberg zegt woordvoerster Arlene Roberts: “We zullen onze diensten de komende weken en maanden blijven uitbreiden op basis van de behoeften van onze klanten, regelgeving en andere factoren. Momenteel is ons serviceaanbod gericht op Bitcoin.”

Op verzoek van klanten

De vraag naar bitcoin komt naar voren uit een klantonderzoek. Fidelity hield deze enquête vorige week onder al haar klanten.

Concreet zegt 22% van de meer dan 400 institutionele beleggers die reageerden, dat ze al cryptocurrency in hun portefeuille hebben. Bijna de helft stond sympathiek tegenover het opnemen ervan.

De baas van Fidelity Digital Assets Tom Jessop zegt hierover:

“We zijn geen prop trading, we hebben geen bureau. Wij zijn puur actief als agent en dat is wat onze klanten willen. Onze klanten willen de problemen vermijden die gepaard gaan met financiering op meerdere beurzen, zowel administratieve risico’s, of anderszins. Ze willen de beste prijzen en dat gaan wij regelen door genoeg liquiditeit te hebben op ons platform.”

Ofwel, Fidelity Digital Assets kan niet benaderd worden door reguliere klanten zoals jij en ik. Ze treden eerder op als Private Trader voor grote institutionele klanten. Private Trading biedt klanten korting en gebruiksgemak. Ook gaat dit gepaard met een eigen accountmanager. Interesse of wil je meer informatie over Private Trading?

Private Trading bij BTC Direct


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.