Bitcoin future platform Bakkt start in december

Het langverwachte Bakkt platform start officieel op 12 december dit jaar. Dat blijkt uit een aankondiging van de Intercontinental Exchange (ICE). Dat is de organisatie die achter Bakkt staat. ICE is vervolgens weer het moederbedrijf achter de New York Stock Exchange.

Bitcoin futures voor institutionele beleggers

Het platform Bakkt gaat bitcoin futures verhandelen voor institutionele beleggers. Een bitcoin future contract is een afspraak om een bepaald aantal bitcoins voor een bepaalde prijs te kopen of verkopen. Dit bedrag is vooraf vastgesteld. Het kan daarom hoger of lager dan de huidige koers uitvallen. Op die manier kunnen investeerders speculeren op de bitcoin koers. Zij kunnen daarmee namelijk winst of verlies pakken, ongeacht de richting van de koers.

De contracten zijn gekoppeld aan bitcoin

Normaal handel je met bitcoin futures niet met echte bitcoins, maar speculeer je puur op de koers. Bij Bakkt is dit anders. Elke bitcoin in een bitcoin future contract wordt ook daadwerkelijk bewaard in het Bakkt Digital Asset Warehouse. Daar komt dan ook de naam vandaan: elke bitcoin wordt namelijk fysiek ‘gebacked’.

En uitbetaling in bitcoin is ook mogelijk

Bij andere partijen worden investeerders na afloop van het contract betaald in fiat valuta zoals de dollar. Bij Bakkt krijgen investeerders ook de mogelijkheid om uitbetaald te worden in bitcoin. Dit kan omdat het platform de bitcoin ook daadwerkelijk in bezit heeft.

Bakkt is nog in afwachting van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission. Heeft Bakkt deze goedkeuring binnen? Dan kunnen institutionele beleggers beginnen met handelen in bitcoin futures bij Bakkt.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.