Deze miljardair gokte op Bitcoin, maar heeft hij daar nu al spijt van?

Halverwege maart werd een interessante weddenschap afgesloten dat Bitcoin binnen 90 dagen 1 miljoen dollar zou worden. Balaji Srinivasan blijft geloof houden en geeft uitleg waarom hij denkt dat de koers zo snel met 3000% kan stijgen.

Bitcoin kan 1 miljoen worden door bankrun

Srinivasan was te gast bij een interview van Ark Invest en zei dat problemen in het Amerikaanse banksysteem ervoor zouden zorgen dat mensen naar Bitcoin vluchten.

Volgens de investeerder durfde hij zijn gewaagde voorspelling dat de Bitcoin koers over minder dan drie maanden 1 miljoen dollar zal worden te doen, omdat bankruns tegenwoordig digitaal gaan.

‘Ik denk dat we de komende weken en maanden en misschien wel jaren een exit zien van het Amerikaanse banksysteem naar Bitcoin.’

‘De exacte tijdlijn van 90 dagen? Weet je, ik denk niet dat het onmogelijk is dat dit gebeurt gezien de snelheid waarmee digitale bankruns plaatsvinden, maar richtinggevend is het veel gemakkelijker. Timing is moeilijk, preppen is makkelijk.’

Monetair beleid goed voor Bitcoin

Srinivasan zegt dat de Federal Reserve voor veel instabiliteit op de markt en in de economie heeft gezorgd. Dit gaat er volgens hem voor zorgen dat veel mensen hun toevlucht zoeken in Bitcoin.

‘Bitcoin is eigenlijk vrije markt. En nu hebben we de echte verkiezingen, die tussen USD en BTC zijn, waar mensen opnieuw stemmen tegen centrale planning van een heel ander soort. En dat is eigenlijk het macroframe dat ik hierover heb – dat het niveau van instabiliteit dat de Fed heeft veroorzaakt, ze voelen nu de turbulentie.’

‘Kan ik elke waanzinnige beslissing voorspellen die ze gaan maken? Nee dat kan ik niet. En uiteindelijk gaat het voorspellen van een groot deel van de macro-economie daarover.’

Bekijk het hele interview hier. De weddenschap werd op 17 maart aangegaan. Tel daar 90 dagen bij op en je komt uit op 15 juni 2023.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.