‘Crypto-hackers’ bedreigen makers film over Bitcoin bedenker Satoshi

Tom Sands en zijn vrouw worden bedreigd door een groep ‘crypto-hackers’ omdat hij een komische film geregisseerd heeft over Satoshi Nakamoto, de bedenker van Bitcoin.

Trek de film over Bitcoin terug zeggen de hackers

De bedreigingen gaan om de film Decrypted (red: ik heb de film niet gezien en ben ook niet van plan de film te zien vanwege de 5,3 score op IMDB). Tom Sands vertelde de Daily Mail hoe de hackers hem ‘verontrustende’ video’s stuurden voordat de film eerder deze maand in de VS werd gelanceerd.

Met een neppe stem zeiden ze tegen de regisseur: ‘Je hebt een dikke rode lijn overschreden met je zogenaamde komedie over Satoshi Nakamoto. Gooi je leven niet weg, trek nu de film terug.’

Sands zegt vaker bedreigd te zijn vanwege deze film, maar nu gaat het te ver.

‘Ik zal zeggen dat de laatste videodreiging onder mijn huid kwam omdat ze persoonlijke details over mij wisten en mijn vrouw bedreigden’, zei Sands.

Mislukte ontvoering Satoshi

Decrypted vertelt het verhaal van de mislukte ontvoering en ondervraging van Satoshi Nakamoto, de uitvinder van blockchain en Bitcoin, door een team van NSA-agenten die opereren vanuit een onderduikadres in Kensington, West-Londen.

In de film proberen de agenten de cryptografische codes van de blockchain te breken en de opkomst van Bitcoin te saboteren.

Sands beweert dat de anonieme personen het team vertelden de film op een zeer specifieke manier te vertellen, anders zullen ze de productie stopzetten.

Bitcoin community zegt film te steunen

Nadat hij de bedreigingen met zijn team had besproken, zei Tom dat ze besloten toch door te gaan, waarbij hij zei dat het een ‘minderheid’ van mensen in de cryptogemeenschap is die de komedie niet hebben gesteund.

De regisseur zei: ‘De meeste mensen uit de cryptocommunity die we hebben gesproken, hebben ons gesteund en begrijpen echt wat we hier proberen te doen, maar er is een minderheid die er om de een of andere reden een probleem mee heeft.’

We zijn oprecht benieuwd wie hij uit deze ‘community’ gesproken heeft. De community rondom Bitcoin is net zo wars van leidende figuren als Bitcoin zelf.

Overigens is dit niet de eerste keer dat Sands bedreigingen over de film ontving, aangezien hij en hoofdrolspeler Akie Kotabe, die Satoshi speelt, afgelopen november bedreigende berichten ontvingen, toen de film in het VK werd uitgebracht.

Sands zegt dat de hackers niet snapten wat hij met de film probeerde te vertellen.

‘Deze groep dreigde de productie stop te zetten behalve we het verhaal op een heel specifieke manier vertelden, wat volkomen schandalig is, vooral omdat we probeerden een film te maken die deze gemeenschap juist steunt.’

Acteur Bitcoin bedenker ontving bedreigingen op Instagram

Daarnaast ontving de Amerikaanse acteur die Satoshi speelt ook bedreigingen. Kotabe zei dat hij diep bezorgd was nadat hij Instagram-berichten had ontvangen kort nadat was aangekondigd dat hij was gekozen om Satoshi te spelen.

Hij zei: ‘Ik was geschokt en verrast door de berichten, en het deed me beseffen welke sterke meningen er zijn over crypto. Het was duidelijk een zeer zorgwekkende situatie, maar we bespraken dit onderling en besloten de film te maken zoals we hem wilden maken.’

Een van de berichten aan de acteur: ‘Je kunt maar beter hopen dat ik deze verdomde film leuk vind. Het is illegaal voor mij om te zeggen wat ik jullie allemaal ga aandoen, maar ik denk dat jullie precies begrijpen wat ik bedoel.’

Echte bedreigingen kunnen natuurlijk niet. Maar bedreigingen bij een film over Satoshi en Bitcoin? Een film die buiten een kleine groep mensen 0 aandacht genereert? Dat klinkt als iets waar een marketeer mee uit de voeten kan.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.