‘Bitcoin koers minimaal 385.000 dollar na halving in mei 2020’

Gisteren schreven wij dat de koers van bitcoin al een tijdje in een zijwaarts kanaal bevindt. Grote kans dat dit de komende week niet verandert. Dit is een goed moment om naar het grotere plaatje te kijken.

Bitcoin halving als start voor bullrun

Een van de belangrijkste terugkerende gebeurtenissen van bitcoin is de block halving. Dit evenement halveert de hoeveelheid bitcoin die elke 10 minuten wordt gemaakt. Halvings zijn in het protocol ingebouwd en vinden ongeveer elke vier jaar plaats.

De halving maakt het aanbod van beschikbare bitcoin transparant, voorspelbaar en betrouwbaar. Belangrijke eigenschappen voor wat velen een store of value (waardeopslag) noemen. Hoewel het aanbod voorspelbaar is, is de prijs dat juist weer niet. Ook niet in de periode rondom de halving. Na twee halvings te hebben doorlopen, nadert Bitcoin nu zijn derde en die vindt plaatst in mei 2020.

Volgend jaar wordt de huidige blokbeloning van 12,5 bitcoins gehalveerd tot 6,25 bitcoins. Vanaf dat moment staat de uitgifte van nieuwe bitcoin de komende vier jaar vast.


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Volg ons op Telegram


Wat kunnen we leren van vorige halvings?

Traders en analisten willen hier uiteraard een slaatje uitslaan. Terugkijkend op de vorige twee halveringen, zijn er overeenkomsten in prijsbewegingen die kunnen worden geëxtrapoleerd naar de halving in 2020.

Analisten speculeren over en weer hoe de halving de koers van bitcoin gaat beïnvloeden. Een van de meest optimistische voorspellingen komt van Rekt Capital, deze analist denkt dat de bitcoin block halving een belangrijke katalysator is voor de volgende bullrun. Volgens de analyse zijn er verschillende indicatoren en trends van de eerste twee halvings, die ook toepasbaar zijn op de komende halving.

Minimaal 385.000 dollar

Rekt Capital ziet de prijs van bitcoin stijgen tot grote hoogtes. Hij verwacht dat de koers ergens tussen 385.000 en 425.000 dollar kan worden. Hij onderbouwt dat door eerst te kijken naar de vorige halvings:

 1. Halving is begin van bullrun
 2. Bitcoin koers stijgt beide keren tussen 12.000 en 13.000 procent

Over punt 2, bij de tweede halving duurde het wel twee keer zo lang voordat dat percentage behaald werd. Die groei wordt grotendeels behaald na de halving. Na de eerste halving was de groei vijf keer groter dan voor de eerste halving. Bij de tweede halving ging het om 10,5 keer.

Hoogtepunt pas na halving

De analist verwacht dan ook niet dat de all time high van 20.000 dollar voor de halving al overschreden wordt, maar denkt wel dat we daar niet ver van af zullen komen. Ook ziet hij een terugval van de koers voor zich, zo vlak voor de halving. Dat is volgens Rekt een perfect moment om weer in te stappen.

Terugkijken kan nuttig zijn, maar het is geen garantie dat exact dezelfde patronen zich zullen herhalen. Hij citeert Mark Twain:

History doesn’t repeat itself, but it often rhymes

Lees de volledige analyse hier terug.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Zotten!!!!

  11 september 2019
  • Hoe bedoel je zotten?

   11 september 2019
 • What R U smoking?

  11 september 2019
 • En maar dom schrijven $385.000 jullie weten toch zelf óók dat dat NOOIT zo zal zijn in 2020 DUS WAAROM SCHRIJVEN JULLIE DAN TELKENS DEZE GROTE ONZIN?????

  11 september 2019
  • $385.000 alleen als de US economie totaal instort, met een hyperinflatie, en mensen en bedrijven wanhopig hun (spaar)geld proberen te redden. Niet waarschijnlijk, tenzij Trump herkozen wordt en zijn tweede termijn afloopt in… 6 jaar…

   12 september 2019
   • Wie hoorde 6 jaar geleden over negatieve rente?

    In deze tijden is niets meer onmogelijk.

    13 september 2019
 • ik zal al blij zijn als hij naar 15.000 euro zou stijgen maar weet wel , als het te mooi is om waar te zijn dan is dat meestal ook zo

  11 september 2019
 • Hou toch op met deze clickbait artikelen.

  12 september 2019
 • Goed lezen, volgens het artikel zal bitcoin 6 jaar na de low van 3100 dollar gaan stijgen met een factor 120 tot 130 tot 385 k dollar. En 6 jaar is ver weg. Resultaten uit het verleden bieden misschien geen garantie voor de toekomst maar het stuk is bijna wetenschappelijk. Zal mij niets verbazen als dit het scenario gaat worden

  12 september 2019
 • Fake olny Fake News

  12 september 2019
 • Never say never.

  12 september 2019
 • De bitcoin kan zeker stijgen tot grote bedragen, maar ook dalen hoor. In the end gaat het erom of de grote massa hun geld op ‘rood’ durven te zetten.

  16 september 2019