Categories: BitcoinKoers

‘Bitcoin koers minimaal 385.000 dollar vlak na halving in mei 2020’

Gisteren schreven wij dat de koers van bitcoin al een tijdje in een zijwaarts kanaal bevindt. Grote kans dat dit de komende week niet verandert. Dit is een goed moment om naar het grotere plaatje te kijken.

Bitcoin halving als start voor bullrun

Een van de belangrijkste terugkerende gebeurtenissen van bitcoin is de block halving. Dit evenement halveert de hoeveelheid bitcoin die elke 10 minuten wordt gemaakt. Halvings zijn in het protocol ingebouwd en vinden ongeveer elke vier jaar plaats.

De halving maakt het aanbod van beschikbare bitcoin transparant, voorspelbaar en betrouwbaar. Belangrijke eigenschappen voor wat velen een store of value (waardeopslag) noemen. Hoewel het aanbod voorspelbaar is, is de prijs dat juist weer niet. Ook niet in de periode rondom de halving. Na twee halvings te hebben doorlopen, nadert Bitcoin nu zijn derde en die vindt plaatst in mei 2020.

Volgend jaar wordt de huidige blokbeloning van 12,5 bitcoins gehalveerd tot 6,25 bitcoins. Vanaf dat moment staat de uitgifte van nieuwe bitcoin de komende vier jaar vast.


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Volg ons op Telegram


Wat kunnen we leren van vorige halvings?

Traders en analisten willen hier uiteraard een slaatje uitslaan. Terugkijkend op de vorige twee halveringen, zijn er overeenkomsten in prijsbewegingen die kunnen worden geëxtrapoleerd naar de halving in 2020.

Analisten speculeren over en weer hoe de halving de koers van bitcoin gaat beïnvloeden. Een van de meest optimistische voorspellingen komt van Rekt Capital, deze analist denkt dat de bitcoin block halving een belangrijke katalysator is voor de volgende bullrun. Volgens de analyse zijn er verschillende indicatoren en trends van de eerste twee halvings, die ook toepasbaar zijn op de komende halving.

Minimaal 385.000 dollar

Rekt Capital ziet de prijs van bitcoin stijgen tot grote hoogtes. Hij verwacht dat de koers ergens tussen 385.000 en 425.000 dollar kan worden. Hij onderbouwt dat door eerst te kijken naar de vorige halvings:

 1. Halving is begin van bullrun
 2. Bitcoin koers stijgt beide keren tussen 12.000 en 13.000 procent

Over punt 2, bij de tweede halving duurde het wel twee keer zo lang voordat dat percentage behaald werd. Die groei wordt grotendeels behaald na de halving. Na de eerste halving was de groei vijf keer groter dan voor de eerste halving. Bij de tweede halving ging het om 10,5 keer.

Hoogtepunt pas na halving

De analist verwacht dan ook niet dat de all time high van 20.000 dollar voor de halving al overschreden wordt, maar denkt wel dat we daar niet ver van af zullen komen. Ook ziet hij een terugval van de koers voor zich, zo vlak voor de halving. Dat is volgens Rekt een perfect moment om weer in te stappen.

Terugkijken kan nuttig zijn, maar het is geen garantie dat exact dezelfde patronen zich zullen herhalen. Hij citeert Mark Twain:

History doesn’t repeat itself, but it often rhymes

Lees de volledige analyse hier terug.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

View Comments

 • De bitcoin kan zeker stijgen tot grote bedragen, maar ook dalen hoor. In the end gaat het erom of de grote massa hun geld op 'rood' durven te zetten.

 • Goed lezen, volgens het artikel zal bitcoin 6 jaar na de low van 3100 dollar gaan stijgen met een factor 120 tot 130 tot 385 k dollar. En 6 jaar is ver weg. Resultaten uit het verleden bieden misschien geen garantie voor de toekomst maar het stuk is bijna wetenschappelijk. Zal mij niets verbazen als dit het scenario gaat worden

 • ik zal al blij zijn als hij naar 15.000 euro zou stijgen maar weet wel , als het te mooi is om waar te zijn dan is dat meestal ook zo

 • En maar dom schrijven $385.000 jullie weten toch zelf óók dat dat NOOIT zo zal zijn in 2020 DUS WAAROM SCHRIJVEN JULLIE DAN TELKENS DEZE GROTE ONZIN?????

  • $385.000 alleen als de US economie totaal instort, met een hyperinflatie, en mensen en bedrijven wanhopig hun (spaar)geld proberen te redden. Niet waarschijnlijk, tenzij Trump herkozen wordt en zijn tweede termijn afloopt in... 6 jaar...

   • Wie hoorde 6 jaar geleden over negatieve rente?

    In deze tijden is niets meer onmogelijk.

Recent Posts

Gisteren Prinsjesdag: zit er bitcoin in de koffer?

Koning Willem-Alexander heeft zijn toespraak erop zitten, Wopke Hoekstra heeft zijn koffer weer ingepakt en de NOS heeft weer een…

4 uur ago

Altseason begonnen? Ripple (XRP), Stellar (XLM), en Ethereum (ETH) koers schiet omhoog

De cryptomarkt kleurt groen! Vooral met altcoins gaat het goed, Ripple (XRP) is bijvoorbeeld met bijna 19 procent gestegen de…

6 uur ago

VanEck en SolidX trekken voorstel bitcoin ETF in bij SEC

Geen goed nieuws over de langverwachte ETF van VanECK en SolidX. De beurs waar deze ETF op aangeboden zou worden,…

7 uur ago

Bitcoin koers analyse: Op naar de hoogste prijs ooit of eerst terug naar 7.200 euro?

Het lijkt nu stilte voor de storm voor bitcoin. De koers lijkt niet veel te bewegen, afgezien van de daling…

24 uur ago

Ethereum koers stijgt met 15 procent, bijna 200 dollar (181 euro)

De waarde van ether is sinds het begin van september met bijna 15 procent toegenomen. De koers schuurt tegen de…

1 dag ago

Tim Draper noemt bitcoin prijs van 250.000 dollar conservatief

Durfkapitalist Tim Draper blijft immer optimistisch over de koers van bitcoin. Eerder voorspelde hij dat de prijs van bitcoin binnen…

1 dag ago