Handelsvolume bitcoin in aanloop van halving bijna net zo hoog als in 2017

Weet je het nog? Eind december 2017 bereikte bitcoin een recordprijs van 19.892 dollar (16.727 euro) op Coinbase. In Zuid-Korea haalde bitcoin zelfs 23.000 dollar, vanwege hogere premiumprijzen. In april en mei dit jaar wordt er bijna net zoveel gehandeld in bitcoin als toen. En dat is positief nieuws, zeker in aanloop van de bitcoin halving.

Record-drukte op verschillende beurzen

Volgens Longhash werd er in april alleen voor 2,528 miljoen aan BTC verhandeld. Dat is een stuk hoger dan in januari 2018, toen Binance een handelsvolume van 816.000 bitcoin noteerde.

Coinbase verwerkte in verhandelde in april 2020 juist 118.00 bitcoin minder dan in januari 2018. Maar ook dat is nog steeds een goede prestatie. Zeker gezien de bitcoin koers nu een stuk lager is dan 19.000 dollar.

Het hoge volume op de spotmarkt laat zien dat investeerders nog steeds bitcoin aan het opsparen zijn. Exchanges zoals Bitstamp, Binance en Coinbase zien een hoger handelsvolume in april en mei dit jaar dan in de eerste twee maanden van dit jaar.

Met de spotmarkt bedoelen we de beurs waar je direct een activa kan kopen, zoals bitcoin. Investeerders kopen bitcoin met eigen geld en niet met schuld of met een hefboom. Het handelsvolume op de spotmarkt geeft je daarom een helder inzicht op de huidige vraag naar bitcoin.

Interesse op futuresmarkt stijgt ook

Naast de spotmarkt bestaat er ook de futuresmarkt. Met het kopen van een bitcoin futurescontract koop je vaak niet direct bitcoin, maar speculeer je op de prijs over een bepaalde periode, bijvoorbeeld een maand. Ga je long, dan gok je op een prijsstijging. Bij een short ga je uit van een prijsdaling.

Ook het volume op de futuresmarkt stijgt in aanloop van de bitcoin block halving. Hieronder zie je de openstaande futurecontracten op de beurs CME Group. Sinds midden april bevindt de waarde van alle openstaande contracten zich in een stijgende lijn.

 


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.