Bitcoin handelt met premium van 2.000 dollar op Binance.US

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin met een premium van ongeveer 2.000 dollar op de Amerikaanse tak van Binance. Dat heeft uiteraard alles te maken met de rechtszaak tussen de Securities and Exchange Commission (SEC) en het beursplatform van CEO Changpeng Zhao. Waar de daadwerkelijke Bitcoin koers momenteel op ongeveer 26.400 dollar ligt, betaal je op Binance.US rond de 28.500 dollar voor één Bitcoin.

Hoe kan dit?

Dit is een situatie die je krijgt als er sprake is van kapitaalcontroles op een platform. In het geval van Binance.US gaat het om de schorsing van het Over-The-Counter (OTC) platform en zitten er maxima op de hoeveelheid crypto die je naar Amerikaanse dollars kunt converteren.

Zodoende lijkt er een run te ontstaan op de grotere munten zoals Bitcoin. Dat vertaalt zich dan blijkbaar in een premium van 2.000 dollar op de normale Bitcoin koers.

Voor transacties naar Amerikaanse dollars geldt een maximale koop- en verkoopwaarde van 10.000 dollar op Binance. Ook Ethereum en Tether gaan door het dak. Het is echter nog maar de vraag of dat een goed teken is. Meestal zie je dit als het foute boel is voor een platform.

Is Binance nog veilig?

Vooralsnog lijkt er geen reden om serieus bang te zijn voor grote problemen bij Binance, maar je weet het helaas nooit in deze industrie. Eerder dachten we immers hetzelfde over FTX en dat implodeerde ook op spectaculaire wijze in november 2022.

Wat dat betreft is het wellicht een beter idee om bij Nederlandse partijen te zitten, omdat die aan redelijk strenge wet- en regelgeving moeten voldoen voordat ze de markt op mogen.

Zeker Binance is altijd een redelijk ondoorzichtige organisatie geweest. Dat zoiets problemen op kan leveren en voor onzekerheid kan zorgen zien we nu ook weer.

De kans is klein dat Binance echt in de problemen zit en hieraan onderdoor gaat, maar je weet het nooit. Er gaan toch geruchten dat er wat met klant-tegoeden is geschoven en dat baart iedereen na de ellende rondom FTX natuurlijk zorgen.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.