Bitcoin heeft 7 belangrijke deadlines deze week

In elk artikel schrijven we dat nu echt een belangrijke periode aanbreekt voor Bitcoin, maar nu is het echt echt. Dit wordt echt een belangrijke week voor Bitcoin. Er zijn namelijk 7 belangrijke deadlines die de toekomst van Bitcoin radicaal kunnen veranderen.

Dit zijn de 7 deadlines van Bitcoin

Check de data in onderstaand overzicht maar. Je moet er rekening mee houden dat de data op z’n Amerikaans is, dus eerst de maanden en dan de dagen, gevolgd door het jaartal.

Dit zijn allemaal aanvragen van fondsen en bedrijven die een Bitcoin ETF willen lanceren in de Verenigde Staten. Om hiervoor in aanmerking te komen moeten ze een prospectus indienen bij de financiële waakhond SEC.

Na het indienen krijgt de SEC vier momenten, of deadlines, om te reageren. Dit kan een afwijzing zijn, maar ook een goedkeuring. Wordt de eerste deadline gemist? Dan gaan we door naar de volgende deadline. Dat gaat zo door tot de laatste deadline.

Voor de aanvragers die in afwachting zijn, vallen de uiteindelijke deadlines van de SEC allemaal in het midden van maart volgend jaar.

Dus om even terug te komen op de intro. Ja, dit wordt een belangrijke week. Maar datzelfde zullen we ook zeker in oktober, januari en helemaal in maart zeggen.

Wat maakt deze Bitcoin ETF’s zo bijzonder?

Een spot bitcoin ETF is een beursgenoteerd fonds dat direct in bitcoins belegt. Dit betekent dat de ETF-aandelen de waarde van bitcoins volgen, in tegenstelling tot futures-gebaseerde ETFs, die de waarde van bitcoin futures volgen.

Spot bitcoin ETFs zijn belangrijk omdat ze een gemakkelijkere manier bieden voor beleggers om in bitcoins te beleggen. In het verleden moesten beleggers bitcoins kopen op een crypto-uitwisseling, wat een complex en risicovol proces kan zijn. Met een spot bitcoin ETF kunnen beleggers eenvoudig bitcoins kopen en verkopen via een reguliere beurs, net zoals ze dat doen met andere beleggingen.

Beurt is aan financiële waakhond

De SEC bevindt zich momenteel in de aanloop naar de eerste deadlines voor het nemen van beslissingen over zeven aanvragen voor Bitcoin ETF’s.

Op 1 september zal beleggingsonderneming Bitwise te horen krijgen of de SEC goedkeuring verleent aan hun voorgestelde ETF. Daarentegen wachten BlackRock, VanEck, Fidelity, Invesco en Wisdomtree allemaal op het besluit van de SEC dat op 2 september wordt verwacht.

Valkyrie zal op haar beurt op 4 september een beslissing ontvangen van de SEC.

Mocht de SEC deze deadlines niet halen, dan spreken we elkaar in oktober weer.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.