China en rest van de wereld herontdekken Bitcoin, door stijging naar 9.400 dollar

Woensdag 29 april was de beste dag voor bitcoin in tijden. Binnen 24 uur tijd vloog de koers met meer dan 20 procent omhoog, tot aan 9.400 dollar (8.650 euro). Die beweging omhoog zorgt ervoor dat bitcoin weer helemaal in de spotlights staat. En niet alleen in Amerika of in Nederland, maar ook in China.

Bitcoin trending in China

Volgens Samson Mow, Chief Strategy Officer bij Blockstream, wordt er namelijk volop gepraat over bitcoin. De term is vooral populair op Weibo. Dat is een soort Twitter, maar dan in China. Weibo heeft meer dan 400 miljoen actieve gebruikers.

Op het screenshot van Mow is te zien dat er bijna een half miljoen keer is ‘getweet’ over bitcoin in China.

Gaf de Aziatische markt het laatste duwtje naar het hoogtepunt van 9.400 dollar? Dat zou goed kunnen. Om 02:00 uur Nederlandse tijd is het 08:00 uur in China (China Standard Time). Dat komt overeen met de laatste beweging omhoog, van 8.700 dollar naar 9.400 dollar. 

Google trends laat ook stijging in interesse zien

Het zou dus goed kunnen dat de prijsstijging van gisteren zorgde voor meer interesse in China. Maar niet alleen in China is de interesse hoger, wereldwijd zie je dezelfde trend. Op de grafiek hieronder zie hoe vaak er is gezocht op bitcoin, de data is afkomstig van Google.

De interesse is afgebeeld als indexcijfer, waarbij 0 betekent dat er geen interesse is en 100 betekent dat er record-interesse is naar het zoekwoord. De hele week was de interesse naar bitcoin redelijk stabiel, tot aan gisteren. Wereldwijd werd er gisteren meer naar bitcoin gezocht dan in de rest van de week.

Opvallend is dat de interesse volgens Google vooral afkomstig is uit Afrika, voornamelijk in Nigeria, Zuid-Afrika en Ghana wordt er vaak gezocht naar bitcoin. Volgens Cointelegraph is de interesse naar bitcoin in Nigeria groot, omdat Nigerianen geen PayPal-transacties mogen ontvangen uit het buitenland. Vandaar dat zij op zoek zijn naar alternatieven, zoals bitcoin.

Of iedereen gebruikt een VPN.

Veel gezocht naar bitcoin en aftellen

Tenslotte wordt er veel naar bitcoin gezocht in combinatie met het trefwoord aftellen. Het is gissen, maar wat ons betreft kan dat maar één ding betekenen. De cryptogemeenschap telt af naar de bitcoin block halving, die waarschijnlijk op dinsdag 12 mei plaatsvindt. Tijdens de bitcoin block halving wordt de beloning voor miners gehalveerd. Hoe dat precies zit? Dat kunnen we misschien nog wel het beste uitleggen met een filmpje:


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Als je naar het koersverloop van de laatste jaren kijkt (uitgezonderd de piek van einde 2017) dan lijkt 10 000 $ toch een “psychologische” barrière die heel begrijpelijk is.

    1 mei 2020