1400 bedrijven leren vandaag en morgen over investeren in bitcoin tijdens seminar MicroStrategy

Het Amerikaanse IT-bedrijf MicroStrategy is de afgelopen maanden veel in het cryptonieuws geweest. Ze hebben namelijk voor miljarden dollars bitcoin gekocht. Ook is de directeur Michael Saylor een voorvechter van bitcoin geworden. Ze gaan nog een stap verder: Deze week organiseren ze een online seminar om de juridisch kant te belichten aan bedrijven die iets met bitcoin willen.

Meer dan 1.400 aanmeldingen

Inmiddels hebben vertegenwoordigers van meer dan 1.400 bedrijven zich al aangemeld voor het evenement. Let wel, dit zijn geen cryptobedrijven, maar normale bedrijven die het succes van MicroStrategy willen kopiëren. Saylor tweette hier gisteren over, en noemt het evenement Bitcoin for Corporations: Legal Considerations.

Het seminar vindt plaats op 3 en 4 februari, op de eerste dag zijn vijf sessies van een uur gepland, op de tweede dag zijn er tien sessies van een half uur gepland.

Strategie en praktische zaken

De eerste dag zal presentaties bevatten van Saylor, en CFO Phong Le, samen met vertegenwoordigers van advocatenkantoren die gespecialiseerd zijn in digitale activa. De besproken onderwerpen omvatten strategieën voor het opnemen van bitcoin in schatkistreserves. Ook worden gerelateerde vragen behandeld, denk aan boekhoudkundige, fiscale, juridische en audit overwegingen voor bedrijven die deze strategie willen volgen.

Op de tweede dag zijn er presentaties van de bekendste cryptobeurzen en fondsbeheerders, waaronder Coinbase, Binance, Grayscale en Galaxy Digital.

MicroStrategy heeft 71.000 bitcoin

In augustus haalde MicroStrategy de krantenkoppen nadat ze bekend maakten dat ze 21.000 bitcoin hadden gekocht voor 250 miljoen dollar. De opvolgende maand kondigde Saylor aan dat het bedrijf 16.796 bitcoin extra had gekocht voor 175 miljoen dollar. Om de markt zo min mogelijk te beïnvloeden, kochten ze gedurende 74 uur elke drie seconden 0,19 bitcoin, tot de transactie voltooid was.

In december gaf MicroStrategy voor 650 miljoen dollar aan bedrijfsobligaties uit die snel werden gebruikt om 29.646 bitcoin te kopen. Het bedrijf kocht eind januari voor 10 miljoen dollar nog eens 314 bitcoin extra. Deze week kochten ze voor hetzelfde bedrag 295 bitcoin. MicroStrategy heeft nu 71.079 bitcoin in beheer, dat is 0,38 procent van het circulerende aanbod.

Dik in de plus

In totaal gaven ze voor die bitcoins 1,095 miljard dollar uit, maar door de stijging van de bitcoin koers is de hele voorraad gestegen naar 2,6 miljard dollar. Ze staan dus 137 procent in de plus met deze investering. Maar niet alleen de bitcoinaankopen staan in de plus. Hieronder zie je de aandelenkoers van het bedrijf MicroStrategy. Sinds de eerste bitcoins gekocht werden in augustus, steeg de waarde met 500 procent. Je kunt dus gerust stellen dat de aandeelhouders achter de beslissing staan om te investeren in BTC.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Onnozelaars

    3 februari 2021