‘Bitcoin is geen bedreiging voor overheden en zal valuta niet vervangen’

De bekende investeerder Jim Rogers zegt dat Bitcoin op dit moment geen bedreiging is voor overheden. Tijdens een interview Kitco gaat hij in op zijn visie op de rol van cryptocurrency’s.

Bitcoin is geen bedreiging

Ondanks dat Bitcoin enorme stappen maakt en op sommige plekken gewoon geaccepteerd wordt als betaalmiddel, ziet Rogers BTC vooral als iets om in te handelen. Hij zegt dat overheden niet bang hoeven te zijn dat Bitcoin bestaande valuta gaat vervangen.

‘Als crypto een bedreiging wordt voor overheden voor hun geld, zullen ze waarschijnlijk iets doen, maar tot nu toe is het geen bedreiging. Het is gewoon een handelsmiddel,’ zei hij.

Hij benadrukte dat het onwaarschijnlijk is dat regeringen Bitcoin als munt zullen erkennen, daarbij verwijzend naar zorgen over de concurrentie met bestaande monetaire systemen. Tegelijkertijd bagatelliseerde hij de wereldwijde impact van Bitcoin als munt, waarbij hij de adoptie van El Salvador als beperkt voorbeeld noemde.

‘Ik zie niet dat cryptocurrency’s geld worden, omdat de regeringen die concurrentie niet willen. We zien dat Bitcoin steeds meer wordt geaccepteerd, maar ik denk dat het nog nergens een legitieme valuta is, behalve misschien in El Salvador. Maar El Salvador heeft er maar zes miljoen mensen. Ik denk niet dat dit de wereld gaat veranderen.’

CBDC’s voorspelling

Vooruitkijkend voorspelde Rogers dat digitale valuta, met name digitale valuta van de centrale bank (CBDC’s), waarschijnlijk door verschillende regeringen wereldwijd zullen worden omarmd.

“Ik verwacht volledig dat valuta’s uiteindelijk op de computer zullen staan. Het is veel efficiënter, het is goedkoper en het is beter voor veel mensen en overheden”, voegde hij eraan toe.

Hij heeft wel bedenkingen als het gaat om privacy en het inperken van vrijheden. Deze bezorgdheid ontstond op een moment dat de voormalige Amerikaanse president Donald Trump commentaar gaf op de mogelijkheid dat het land een CBDC zou invoeren. Trump beloofde de munt niet toe te staan, waarbij hij benadrukte dat deze inbreuk maakt op de vrijheden.

In de tussentijd heeft het Amerikaanse House Financial Services Committee de CBDC Anti-Surveillance State Act aangenomen als onderdeel van een initiatief tegen de voorgestelde valuta.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.