Bitcoin jaaroverzicht #4: BTC Direct

Welkom bij het bitcoin jaaroverzicht. Er is dit jaar heel veel gebeurd met de koers, regulering en op fundamenteel vlak. Maar het jaar was grotendeels wel een bearmarkt. En dat gaf BTC Direct de kans om rustig door te groeien.

Wat hebben wij allemaal gedaan dit jaar?

Salaris in bitcoin

BTC Direct is sinds juni 2018 het allereerste bedrijf van Europa die haar medewerkers salaris uitbetaalt in bitcoin.

De Wet aanpak schijnconstructies (WAS) schrijft voor dat het minimumloon in euro’s moet worden uitbetaald. Alles wat boven het minimumloon komt, mag in bitcoin worden uitbetaald. Kortom, de medewerker mag zelf kiezen hoeveel salaris hij als bitcoin wil ontvangen, zolang het minimumloon maar in fiatgeld wordt uitbetaald.

Maar we gaan verder dan dat, vanaf afgelopen zomer helpt BTC Direct bedrijven die hun medewerkers in bitcoin willen uitbetalen.

Nieuwe websites

Door de bearmarkt was er tijd en ruimte voor innovatie en doorontwikkeling. Zo is de site btcdirect.eu helemaal op de schop gegaan. Daarnaast is er een uitgebreide kennisbank, vol waardevolle artikelen, bijgekomen. Ook is de nieuwssite waar je nu op kijkt gelanceerd.

Bekijk hier het verschil:

Weg met het oude, tijd voor het nieuwe!

Als we toch al bezig zijn met een redesign van de website, dan kunnen we ook meteen het logo vernieuwen. Ons nieuwe logo is gebaseerd op Rai-stenen. Dit zijn stenen die als publieke grootboeken werden gebruikt door bewoners van de Yap-eilanden. Quartz heeft hier een mooie documentaire over gemaakt.

Meer, meer, meer coins

We begonnen het jaar met bitcoin, ether en litecoin. Inmiddels zijn daar XRP en bitcoin cash bijgekomen. in 2019 gaan we echt vlammen, dan komen er nog een heleboel coins bij!

Jubileum

Daarnaast bestaat BTC Direct dit jaar vijf jaar! Dat lijkt heel erg jong maar als je dat afzet naast hoelang bitcoin bestaat, namelijk 10 jaar, dan is dat best lang! We zijn niet voor niets een van de oudste brokers van Europa. Ook is ons team dit jaar gegroeid, Binnen een jaar zijn we van zeven naar dertig medewerkers gegaan! Denk hierbij aan nieuwe supportmedewerkers, IT’ers, schrijvers en marketeers. Maar er werken nu ook buitenlandse Youtubers voor ons. Zij maken instructievideo’s voor onze Spaanse, Franse, Duitse en Engelstalige klanten.

In de media

Vrijwel elke maand is BTC Direct wel in de media geweest. Een volledig overzicht vind je hier. Zo is Mike Hutting een graag geziene gast bij de Telegraaf. Ook op de tiende verjaardag van bitcoin was hij aanwezig.

Dit artikel is onderdeel van het bitcoin jaaroverzicht. Lees hier onze andere artikelen in deze reeks:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.