Bitcoin kan 10 miljoen dollar waard worden en de schuldencrisis oplossen

Verschillende individuen en ondernemingen hebben zich er al aan gewaagd: een koersvoorspelling voor bitcoin. Maar Lucid Investment Strategies waagt zich wel aan een heel ambitieuze voorspelling. Volgens een rapport van de Amerikaanse investeringsmaatschappij heeft bitcoin de potentie om 10 miljoen dollar waard te worden. Lucid meldt niet wanneer zij denken dat deze waarde behaald gaat worden.

Bitcoin wordt het nieuwe goud

Waar is de voorspelling op gebaseerd? Volgens Lucid wordt bitcoin in de toekomst het nieuwe goud. Daarnaast moet bitcoin in de toekomst de schuldencrisis oplossen. De investeringsmaatschappij vindt namelijk dat de verhouding tussen schuld en welvaart compleet uit de hand is gelopen. De afgelopen twintig jaar is de wereldwijde schuld toegenomen met 394 procent, terwijl de welvaart is toegenomen met 133 procent. Deze situatie is niet meer houdbaar, althans volgens Lucid.

Lucid schetst onder andere de volgende oplossingen voor de schuldencrisis:

  • De goudstandaard opnieuw invoeren
  • Economische groei
  • Terugbetaling van staatsschulden
  • Massale investeringen in bitcoin

Bitcoin zou volgens Lucid een van de beste alternatieven moeten zijn voor een ‘permanente reparatie’ van de schuldencrisis.

Massale investering richting bitcoin?

Lucid gelooft dat investeerders in de toekomst vaker voor bitcoin zullen kiezen. En wanneer dat gebeurt, zal dat positieve impact hebben op de prijs. Er is dan meer vraag dan aanbod, waardoor de prijs stijgt. Dat zit zo: de wereldwijde aandelenmarkt beslaat ongeveer 73 biljoen dollar, en de totale marktwaarde van bitcoin is 63 miljard dollar. Dat geeft aan dat er nog maar een fractie in bitcoin wordt geïnvesteerd. Er is dus nog genoeg ruimte voor groei.

Als investeerders in goud overstappen naar bitcoin, stijgt de prijs van bitcoin zelfs nog meer. En als institutionele partijen ook massaal kiezen voor bitcoin dan drijft dat de prijs nog meer op. Volgens Lucid is het een kwestie van tijd dat het zover gaat komen.

Voorspellingen blijven voorspellingen

Het kan alle kanten op gaan. De koers van bitcoin is simpelweg niet te voorspellen. Maar voorspellingen blijven natuurlijk leuk om te lezen. Beroemd in de cryptowereld is de voorspelling van John McAfee. Op 17 juli 2017 voorspelt hij dat bitcoin eind 2020 één miljoen dollar waard is. En anders? Tja, kijk zelf maar:

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.