Deze formatie kan Bitcoin naar bijna 29.000 dollar helpen tijdens Kerst

Eigenlijk is het illegaal, maar tijdens kerst kan er toch wat vuurwerk komen. Maar dan wel virtueel, op de grafiek van bitcoin. Een koersformatie wijst er namelijk op dat bitcoin naar bijna 29.000 dollar kan stijgen!

Stevige weerstand op 24.000 dollar

Voorlopig lijkt de stijgende trend te stoppen bij 24.000 dollar (19.661 euro), de groene lijn op de grafiek. Afgelopen zondag lukte het bitcoin even om boven deze weerstand uit te breken, maar dat duurde niet lang. Alle ogen zijn dus op 24.000 dollar gericht. Kan bitcoin uitbreken? Dan kunnen we weer een nieuwe beweging omhoog zien.

Bull flag kan bitcoin naar bijna 29.000 dollar helpen

Op dezelfde vier uurs-grafiek zien we een bull flag ontstaan. Dat is een koersformatie die in de meeste gevallen tot een flinke stijging kan leiden. In dit geval is het koersdoel van de bull flag 28.777 dollar (23.579 euro).

Een bull flag herken je op deze manier:

  1. Eerst maakt de koers een enorme beweging omhoog. Dat is de mast van de vlag (links op de grafiek).
  2. Daarna beweegt de koers zich tussen twee trendlijnen naar beneden.
  3. Breekt de koers aan de bovenkant uit? Dan is de stijging even groot als de mast van de vlag (rechts op de grafiek).

Ondersteuning

Je kijkt hieronder naar de vier uurs-grafiek van bitcoin. De rode lijn onder de koers is het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 50 candles van 4 uur. Deze lijn wordt ook wel de 50-moving average genoemd. De 50-moving average is al sinds begin oktober een sterke ondersteuning. Op dit moment heeft de koers de lijn nogmaals getest, voorlopig lijkt de stijgende trend nog intact.

Lukt het niet om steun te vinden op de 50-moving average? Dan biedt de groene lijn nog een laatste kans. Dit is de 200-moving average, dus het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 200 candles van 4 uur. Hierop vondt de bitcoin koers op 11 december nog ondersteuning.

Onze verwachting van bitcoin

Eigenlijk beweegt bitcoin sinds half december vooral zijwaarts, in een ruime marge tussen 22.300 dollar (18.269 euro) en 24.000 dollar (19.662 euro). Blijft dat tijdens de kerst zo? Of schudt de futures-markt bitcoin wakker? We schetsen twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Breekt bitcoin uit de bull flag? Dan kan het koersdoel van 28.777 dollar (23.579 euro) behaald worden. Dit is de groene lijn op de grafiek.

Bearish
Maar als bitcoin door de ondergrens van 22.300 dollar (18.278 euro) zakt, wordt het tijd om op te letten. Er is dan weinig ondersteuning meer tot aan 19.600 dollar (16.065 euro), de rode lijn op de grafiek.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.