Kunnen we in 2020 een kopie van bitcoin bull run 2017 verwachten?

De afgelopen maanden beweegt de koers van bitcoin vooral zijwaarts. Maar bekijk je de ontwikkeling van de koers over het hele jaar, dan ziet het er nog steeds rooskleurig uit. Steeds meer analisten zijn dan ook positief gestemd over de toekomst. Gaan we dezelfde bull run als in 2017 tegemoet?

Bitcoin koers in alle kwartalen dit jaar nog omhoog

Nee, een bull run heeft niets met stierenrennen in Pamplona te maken. Het betekent simpelweg een periode waarin de koers structureel stijgt. Skew geeft crypto-derivaten uit en publiceert regelmatig analyses van cryptocurrency koersen. Volgens skew is de koers van bitcoin dit jaar nog elk kwartaal gestegen. Dat doet denken aan 2017, toen er ook geen enkel negatief was:

Vooral het tweede kwartaal van 2019 springt uit het oog. Met een stijging van 161,5 procent geeft het tweede kwartaal het hoogste Return Of Investment (ROI) sinds het einde van 2017. Oude tijden herleven dus!

Bitcoin koers nu doet denken aan 2015 en 2016

Analisten kijken graag naar herhalende patronen. Resultaten uit het verleden bieden natuurlijk geen garanties voor de toekomst, maar kunnen je toch handvatten geven. De koers van bitcoin beweegt in cycli.

Josh Rager analyseert regelmatig de koersbewegingen van bitcoin en zet zijn bevindingen op Twitter. Rager ziet veel gelijkenissen met de bitcoin koers anno 2019 en de koers van 2015 en 2016:

In augustus 2015 sprong de koers van bitcoin snel omhoog. Dat doet hem denken aan eind december 2018 tot en met mei 2019. Toen groeide de waarde van bitcoin ook erg snel.

Tijdens de eerste maanden van 2016 bewoog de koers vooral zijwaarts. Rager verwacht dat de bitcoin koers nu ook een aantal maanden lang zijwaarts gaat bewegen. Hij voorspelt dus geen grote koersbewegingen de komende maanden.

Nadat de koers zijwaarts is gegaan maakt de waarde van bitcoin nog een sprong. Tenminste, als bitcoin het patroon van 2015 en 2016 blijft volgen. Rager denkt dat we die sprong begin 2020 kunnen verwachten.

Die periode hoeft geen toeval te zijn, dan vindt namelijk de bitcoin block halving plaats. Dat houdt in dat er per tien minuten minder bitcoin vrijkomt op de markt. De prijs van bitcoin is een spel van vraag en aanbod, en met een afname van nieuw aanbod kan de prijs stijgen.

 


Stem op ons


 


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.