Maandelijkse bodems bitcoin koers steeds hoger in 2019

De afgelopen maanden lijken wat saai te zijn. De koers van bitcoin lijkt zich steeds binnen dezelfde marge te bewegen, tussen 8.500 euro en 11.300 euro. Maar zoom je de koersgrafiek uit? Dan valt er iets bijzonders op.

Misir Mahmudov is schrijver en analyticus bij Adaptive Capital. Dat is een organisatie die beleggingsfondsen in cryptocurrency aanbiedt. het valt Mahmudov op dat de maandelijkse bodems steeds hoger worden (oké, met uitzondering van februari):

Volgens hem is de huidige markt ook niet te vergelijken met die van 2017. Dat jaar had volgens Mahmudov meer weg van een casino. Vooral de laatste maanden van 2017 ging het hard met de koers. Van 25 november 2017 tot aan 17 december 2017 steeg de koers van 7.000 euro naar 16.500 euro.

When in doubt, zoom out!

Een rijtje cijfers spreekt misschien niet helemaal tot de verbeelding. In de afbeelding hieronder zijn de beweringen van Mahmudov verwerkt in een koersgrafiek.

Elke candle op de grafiek stelt een maand voor. Een groene candle betekent een stijging, een rode candle een daling. En hoewel de koers in juli en augustus is gedaald, zijn de bodems wel steeds een stuk hoger geworden.

De sprongen worden wel wat minder groot. Vooral in april, mei en juni steeg de bodem van de bitcoin koers hard:

Meer mensen positief

De prijzen stijgen, en dat stemt crypto Twitter weer positief. Ook Charlie Shrem doet een duit in het zakje. Hij is investeerder van het eerste uur en mede-oprichter van de Bitcoin Foundation:

Hij vraagt zich af: wie herinnert zich nog de periode dat bitcoin een aanloop nam van 1.000 dollar naar 20.000 dollar? En hoe voelt het als bitcoin straks stijgt naar 100.000 dollar? Aangezien we ons nu nog midden in deze aanloop bevinden is dat nog even afwachten.

Overigens neemt niet iedereen Shrem meer serieus als hij bullish tweets plaatst. Dat komt omdat hij publiekelijk uitglijders maakt, zoals onderstaande tweet:

 

 


Stem op ons


 


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.