Rondje langs de velden: ‘Bitcoin koers kan 28.000 dollar worden’

De laatste dagen doet de bitcoin koers het wat rustiger aan. De koersbewegingen zijn minder groot dan een paar weken terug. Maar op crypto-twitter is het alles behalve rustig. Wat vinden verschillende analisten van de koers van bitcoin? Een rondje langs de velden.

Parabolische fase bitcoin net begonnen

Peter Brandt is een bekend analist, hij analyseert verschillende financiële markten. Zo nu en dan geeft hij ook zijn mening over de koers van bitcoin.

Peter Brandt retweet Raoul Pal. Pal is oprichter en CEO van Global Macro Investor, een investeringsmaatschappij. Hij windt er geen doekjes om: ‘Als je nu nog geen bitcoin hebt, dan lijkt dit de laatste kans om in de raket te stappen.’

Brandt is het met Pal eens: ‘Er is een kans dat bitcoin in zijn vierde parabolische fase zit.’

Met een parabolische fase bedoelt Peter Brandt dat de bitcoin koers zich in een parabool naar boven beweegt. De koers beweegt dan steeds sneller omhoog, totdat het een nieuw hoogtepunt bereikt.

De laatste parabolische fase was tijdens de bull market van 2016 en 2017. Toen bereikte bitcoin een hoogtepunt van maar liefst 16.000 euro. Komt er komend jaar een nieuw hoogtepunt van de koers?

‘Bitcoin stock-to-flow model is sterker dan bij litecoin’

Ook PlanB komt weer voor. PlanB staat bekend om het toepassen van het stock-to-flow-model op de koers van bitcoin. Volgens hem is er een sterke relatie tussen dit model en de prijsontwikkeling van bitcoin.

PlanB heeft het in zijn laatste tweet over de koers van litecoin. Volgens PlanB kan de waarde van litecoin juist niet worden voorspeld door het model. De litecoin block halving heeft nauwelijks effect op de prijsontwikkeling van litecoin.

De bitcoin block halving heeft volgens PlanB wel effect op de koers van bitcoin. In zijn analyses maakt PlanB wel een kanttekening: het stock-to-flow-model voorspelt de prijs van bitcoin niet. Het model geeft enkel het prijsniveau weer waar bitcoin omheen beweegt.

‘Bitcoin kan 28.000 dollar worden’

Max Keiser is een van de eerste investeerders in bitcoin. Het is dan ook niet gek dat hij altijd positief is over bitcoin en de koers. Volgens Keiser heeft bitcoin wat betreft de koers nog veel meer in zijn mars:

Keiser verwijst naar de totale computerkracht op het bitcoin netwerk. Hoe meer hashes per seconde er zijn, hoe meer computerkracht het netwerk bezit. Meer computerkracht zorgt voor een betere beveiliging op bitcoin als betaalnetwerk. Het is nu nauwelijks te hacken.

Volgens Keiser zegt het aantal hashes per seconde ook iets over de prijs van bitcoin. En in dat geval kan dat heel positief zijn. Kunnen we binnenkort een koers van 28.000 dollar per bitcoin verwachten?

 


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Meld je aanFrank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.