Bitcoin koers over magische grens van 6.000 dollar, volgen ethereum, litecoin en ripple (XRP)?

Een belangrijke mijlpaal: voor het eerst sinds zes maanden is de bitcoin koers weer hoger dan 6.000 dollar (ongeveer 5.360 euro). Daarmee heeft bitcoin opnieuw de hoogste waarde van 2019 bereikt. En wie had dat verwacht, na de hack bij exchange Binance en het gerommel bij Bitfinex en Tether. Hieronder zie je de bitcoin koers in dollars:

Volg real-time bitcoin koers

Op de koerspagina’s kan je de koersen zien in dollars en euro’s.

Belangrijke zone

Volgens veel technisch analisten is de zone van 6.000 dollar erg belangrijk. Je kan het zien als een soort psychologische grens voor cryptocurrency traders.

In 2018 stuiterde de bitcoin koers bij de 6.000 dollar telkens omhoog (groene pijlen). Toen werd deze prijs gezien als een belangrijk ondersteunend niveau.

Op 14 november lukte het de bitcoin koers echter niet meer om dit niveau vast te houden (rood kruisje). Op dat moment zakte de waarde van bitcoin dan ook hard naar beneden. Bitcoin bereikte een dieptepunt op 3.122 dollar (2.775 euro).

Op het moment van schrijven heeft bitcoin een waarde van 6.060 dollar op de cryptocurrency exchange Bitstamp. Blijft de bitcoin koers boven de 6.000 dollar? Dan kan dat een positief signaal zijn voor de toekomst.

 

Andere koersen wisselend

Wat doen andere cryptocurrency’s? De totale marktwaarde van alle cryptomunten samen is gestegen naar 189 miljard dollar, dat is het hoogste punt van 2019. Toch lijken andere cryptomunten wat wisselend te presteren, in vergelijking met bitcoin. Hieronder vind je een klein overzicht van de vier grootste coins na bitcoin.

 

Ethereum bereikt een kort hoogtepunt van 154 euro, daarna zakte het wat weg:

Volg real-time ethereum koers

 


 

Litecoin kon het niveau van 67,50 euro niet volhouden. Maar op het moment van schrijven lijkt de cryptovaluta bezig aan een klein herstel:

Volg real-time litecoin koers

 


 

Bitcoin cash is afgelopen nacht ook flink in waarde gestegen. Rond kwart voor vijf ‘s nachts bereikte bitcoin cash het voorlopige hoogtepunt: 261 euro. Dit duurde niet lang, 0m 08:15 heeft bitcoin cash weer flink in waarde ingeleverd. Nu lijkt de munt weer in een stijgende lijn: 

Volg real-time bitcoin cash koers

 


 

De koersgrafiek van Ripple (XRP) lijkt grillig, maar niets is minder waar. De waarde van XRP schommelt tussen de 0,266 en de 0,27 euro. 

Volg real-time ripple koers

 

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Amen!Dank U JEZUSSSSSS ♡♡♡

    12 mei 2019

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.