Mike Novogratz: ‘Bitcoin koers tegen het einde van 2019 hoger dan 20.000 dollar’

Rasoptimist Mike Novogratz gelooft dat de bitcoin koers in de komende jaren nog ‘significant’ kan groeien. Dat vertelt hij in een interview met Bloomberg op woensdag 3 juli. Novogratz is de oprichter van Galaxy Digital, een investeringsbank gericht op cryptocurrency en blockchain.

Vernieuwde interesse in bitcoin en cryptocurrency

De parabolische groei naar 14.000 dollar was volgens Novogratz helemaal gegrond. ‘De prijs van bitcoin is zo hard gestegen door de interesse van grote bedrijven in cryptocurrency.’

Zo noemt hij bijvoorbeeld de cryptocurrency Libra van Facebook. Volgens Facebook zullen toonaangevende organisaties een node draaien op de blockchain van Libra. Denk bijvoorbeeld aan Uber, Visa en Mastercard.

‘Libra legitimeert het hele idee van cryptocurrency,’ vertelt Novogratz in het interview. Het plan van Facebook is volgens hem dus belangrijk voor de hele cryptosector. ‘Libra concurreert ook niet direct met bitcoin. Het is namelijk een stablecoin, gebruikt voor betalingen.’

Hij gaat verder: ‘Bitcoin is zo sterk omdat het zich bewezen heeft als een ‘harde asset’, het houdt waarde vast, net als goud. Investeerders beginnen bitcoin daarom steeds meer te zien als digitaal goud.’

Novogratz noemt ook Microsoft, die een product bouwt op de bitcoin blockchain. Volgens hem zijn dit allemaal factoren die bijdragen aan de koersstijging van afgelopen weken. Er is dus niet alleen sprake van een hype, maar van echte interesse in bitcoin en cryptocurrency.

Bitcoin koers neemt een adempauze

Maar Novogratz gelooft niet dat de bitcoin koers op korte termijn net zo hard gaat stijgen als afgelopen weken. Eerst moet de koers een adempauze nemen. De waarde van bitcoin zal deze zomer schommelen tussen 10.000 dollar en 14.000 dollar.

Novogratz gelooft dat de volgende koersstijging gevoed wordt door institutionele partijen. Dat gaat dan om partijen zoals Bakkt en Fidelity. Tegen het einde van 2019 verwacht Novogratz dat de bitcoin koers zelfs zijn all-time high van 20.000 dollar heeft overstegen.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.