Bitcoin koers analyse: Waarom is bitcoin gedaald?

Na een periode van stabiliteit heeft de bitcoin koers pas op de plaats moeten maken. In slechts een paar uur tijd is de bitcoin prijs gezakt met ruim 200 euro. Hoe komt dit?

Negatieve uitbraak uit channel

Bitcoin heeft zich sinds half oktober in een zogeheten parallel channel bewogen. Dat betekent dat de koers voor een langere termijn tussen een bepaalde resistance beweegt. Meestal is dit verschijnsel de voorbode voor een gewelddadige uitbraak.

Bij zo’n uitbraak kan de koers dan hard omhoog óf naar beneden. Het gebeurt zelden dat de prijs slechts een klein beetje beweegt na zo’n uitbraak. Op 29 oktober brak de bitcoinkoers uit het kanaal waar het zich al anderhalve week in bevond.

Helaas werd het geen uitbraak naar boven. De bitcoinprijs daalde met bijna 200 euro tot deze op een sterke support stuitte rond de 5450 euro. Inmiddels is de koers alweer een beetje hersteld van deze flinke klap. Een bitcoin kost nu ongeveer 5500 euro.


What’s next?

Zoals gewoonlijk laten we je niet in het duister tasten over de toekomst van de grootste cryptomunt. We kunnen het natuurlijk niet met zekerheid zeggen, maar wij verwachten dat de koers een van de volgende scenario’s zal volgen:

Bearish

Veel analisten voorspellen dat de koers gevaarlijk dichtbij een re-test van een sterke support is. Als die voorspelling uitkomt hebben we nog een kleine daling van ongeveer 100 euro in het verschiet.

Overleeft de koers deze test? Dan zou je kunnen stellen dat de bodem voor de korte termijn bereikt is. De munt heeft dan voor de vijfde keer tevergeefs geprobeerd om onder een sterke support te duiken.

Deze steunzone wordt namelijk gevormd door de verbindende lijn tussen de dieptepunten van juni, augustus én oktober. Desalniettemin hebben we in dit scenario wel een daling in het vooruitzicht.

Bullish

De kans is groot dat de munt een aantal dagen nodig heeft om volledig van de klap van gisteren te herstellen. Lukt het bitcoin om weer boven de weerstand van het kanaal uit te breken? Dan is de weg vrij voor een rally naar 5750 en 5900 euro. Daarna is de weg vrij voor een nieuwe stijging naar 6400 euro.

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.