Bitcoin koers analyse: aantal shorts bitcoin op hoogste punt sinds oktober

De koers van bitcoin blijft dalen. Vannacht heeft de bitcoin koers het laagste punt van dit jaar bereikt. Het negatieve sentiment is ook terug te zien in het aantal shortposities van bitcoin. Vannacht werd het hoogste aantal shortposities bereikt sinds 15 oktober. Nog iets opvallends: de afgelopen drie weken zijn er 95 procent meer shortposities bijgekomen.

Wat zijn shorts?

Als je bitcoin short, dan speculeer je op een koersdaling van bitcoin. Een short is het tegenovergestelde van een long. Met een long hoop je juist dat de koers op termijn gaat stijgen. Deze cijfers geven dus een goed beeld van het algemene sentiment op de markt.

Hoogste aantal posities sinds 15 oktober

Vannacht bereikte het aantal shortposities het hoogste punt sinds 15 oktober. En dat zie je terug in de grafiek hieronder. Let op, onderstaande grafiek is dus geen weergave van de koers, maar van het aantal shortposities.

  1. Net voor de koersdaling stond het aantal shortposities nog op het laagste punt sinds maanden. Veel beleggers geloofden toen dat bitcoin op het punt stond om naar boven uit te breken.
  2. Op 14 november maakte de bitcoin koers echter een duikvlucht naar beneden. Tegelijk met deze daling steeg het aantal shortposities enorm.
  3. Vannacht bereikte het aantal shortposities het hoogste punt sinds 15 oktober: 39.615 posities.

En hoe zit het met de koers?

De bitcoin koers blijft dalen. Vannacht bereikte de koers het laagste punt sinds september 2017. Sinds de daling van 14 november heeft de waarde verschillende supportzones doorbroken. Op het moment van schrijven schommelt de bitcoin koers rond de 3.000 euro. Zoals altijd beschrijven wij twee scenario’s.

Bearish

Gaat de bitcoin koers verder omlaag? Dan wacht de bitcoin koers een volgende supportzone rond de 2.600 euro. Dit was een vroegere weerstand (resistance) in de periode van juni tot augustus 2017.

Bullish

Maakt bitcoin een sprong omhoog? Dan moet de koers de resistance van 3.2500 euro doorbreken. Deze zone diende de afgelopen weken als ondersteuning, maar kan nu juist voor weerstand zorgen.

Disclaimer: De informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.