Bitcoin koers analyse: koers kabbelt door

In de wekelijkse koersanalyse van afgelopen week schreven wij dat de koers in een weerstandsgebied lag. Er waren dan ook twee opties: of de koers breekt hier doorheen, of hij valt weer terug richting de supportlijn.

Inmiddels zijn we een weekje verder en kunnen we constateren dat de koers niet sterk genoeg was om door de weerstand zone van €5.650,- te schieten. Andersom: van een terugval helemaal naar de support zone van €5.400,- is ook geen sprake.

Het gevolg? De koers bevindt zich wederom tussen hetzelfde support- en resistance gebied als voorheen. De vraag van afgelopen week blijft dan ook overeind: naar welke kant zal hij uitbreken?

RSI bevestigd: de koers is in de ‘oversold zone’

Als we inzoomen naar de 1-uurs grafiek, dan zien we dat de Relative Strength Indicator (RSI) de afgelopen week bijzonder goed liet zien wanneer de koers ‘overbought’ en ‘oversold’ was. In de afbeelding hieronder geven de oranje punten overbought aan, en de groene oversold.
De RSI is een zogeheten ‘momentum indicator’, die geschaald is tussen de 0 en 100 en die de slotkoers van een candle met de slotkoers van de vorige candle vergelijkt. Hiermee kunnen we berekenen of we in de overbought of oversold zone zitten.
Zo zien we dat de bitcoin koers zich inmiddels in de oversold zone bevindt. Dit punt kan zomaar een nieuwe support voor de koers zijn…

Wat kunnen we van de bitcoin verwachten?

Zoals iedere week geven we je twee mogelijke scenario’s waarin de koers terecht kan komen.

  • Bullish

Op de 4 uurs grafiek is een opwaartse trendlijn zichtbaar. Zorgt deze voor voldoende ondersteuning vanuit het aantal bitcoin-kopers? Dan kan de koers een poging doen om de eerder genoemde resistance zone van €5.650,- te doorbreken.

  • Bearish

Breekt de koers in neerwaartse richting door de huidige supportlijn van €5.400,-? Dan houden we de eerder besproken support zone in de gaten.
Vanaf daar kan het, zoals altijd, weer twee kanten op. Wordt vervolgd…

Disclaimer: De informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.