Bitcoin koers analyse: stuurt tether bitcoin weer to the moon?

Bitcoin koers werkt hard aan een nieuwe uitbraak

Vorige week is het bitcoin niet gelukt om boven een sterke weerstand uit te breken. De koers van de munt ging flink naar beneden. Inmiddels is bitcoin daarvan hersteld.

Sinds begin deze week is de koers weer begonnen aan een mogelijke uitbraak. Bitcoin probeert wederom boven dezelfde sterke weerstandszone uit te breken. Gaat dat nu wel lukken? Dan kan komende week er erg mooi uitzien voor cryptoliefhebbers.

Toch is er deze week een andere factor die bepalend kan zijn voor de markt. Deze week zal de munt tether veel invloed kunnen hebben op de bitcoin koers. Sinds begin deze maand gaat het gerucht dat het bedrijf achter de munt in de problemen zit. Sommige analisten voorspellen dan ook dat de munt in elkaar kan storten.Nieuwe uitbraakpoging bitcoin on TradingView.com

Omval tether kan enorme gevolgen voor bitcoin hebben

De munt tether is gekoppeld aan fysieke dollars op een bankrekening van bitcoinexchange Bitfinex. Toen deze maand bleek dat een bank waar Bitfinex zaken mee doet failliet zou zijn, ontstond chaos op de markt. Tether bezitters hadden alleen bitcoin als veilige haven. Resultaat: de bitcoin koers schiet omhoog.

Kijken we naar de grafieken? Dan zien we dat tether erg veel moeite heeft om terug te komen op zijn oorspronkelijke waarde van 1 dollar. De markt verloor eerder deze week het vertrouwen in de munt. Als dat nog een keer gebeurt kan dat nog wel eens het einde van tether worden.Tether in zwaar weer on TradingView.com

Voor bitcoin kan dat goed nieuws zijn. Analyse van de koers laat namelijk zien dat een daling voor tether vrijwel altijd een stijging voor bitcoin betekent. Sterker nog, de twee koers matchen precies met elkaar. Op de kaart hieronder hebben we de bitcoin- en tether koers naast elkaar gelegd. Zo zie je precies welk effect tether op de bitcoin koers heeft.

 

Wat gaat er deze week gebeuren?

De koers begeeft zich op dit moment in een wel heel spannende zone. Krijgen we een uitbraak? Dan kan je nog wel eens een hoop groen in de koersen gaan zien. Als het bitcoin niet lukt om uit te breken is het aannemelijk dat we weer een stevige dip krijgen. Benieuwd wat dit betekent? Lees dan onze scenario’s:

Bearish

Deze week is bitcoin begonnen aan een mogelijke uitbraak boven een sterke weerstandslijn. TA-technisch ziet het er echter niet heel rooskleurig voor bitcoin uit. Wat kan er gebeuren als de uitbraak weer mislukt?

In de aanloop naar de vorige (mislukte) uitbraak heeft de koers een sterke support opgebouwd. Nadat de koers niet wist uit te breken viel de bitcoin prijs echter dwars door deze bodem naar de sterkste supportzone die we dit jaar zien. Op dit moment ligt die ter hoogte van 5350-5400 euro.

Mislukt de uitbraak deze week weer? Dan zou het kunnen dat de koers wederom support op deze lijn vindt. Overigens zou zich dan wel een double bottom vormen. Dat is weer een positieve koersformatie.

Bullish

Er bestaat natuurlijk ook een kans dat de koers wél uitbreekt. Begin deze week zagen we dat problemen met de munt tether voor een flinke rally zorgde. Die problemen zijn nog steeds niet opgelost. Mocht de munt tether omvallen kunnen investeerders hun heil in bitcoin zoeken. Dat kan voor een nieuwe rally zorgen.

Maar voor het zo ver is heeft de koers nog een aantal weerstandszones te doorbreken. De eerste resistance die een mogelijke uitbraak zal afremmen ligt ter hoogte van 5700 euro. Ook op 5800 euro heeft zich inmiddels een aardige drempel voor de koers ontwikkelt. Zijn deze twee weerstandszones overwonnen? Dan is de weg vrij voor een mogelijke rally naar 6400 euro.

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Laat een reactie achter