Categorieën: Koers

Bitcoin koers analyse: 26 procent rendement in april

In deze technische analyse kijken we terug naar afgelopen maand. April kenmerkte zich door een flinke up, maar ook een kleine down. Maar een TA zou geen TA zijn als we niet ook naar de toekomst kijken.

Alle gebruikte voorbeelden en afbeeldingen zijn van 30 april 2019. Wil je de actuele koers volgen? Bekijk dan onze vernieuwde koerspagina. Op deze pagina vind je de volledige geschiedenis van de bitcoinkoers, maar ook handige tools om je ROI te bekijken.

bekijk actuele koers

26 procent winst in april

In de grafiek hieronder is een duidelijke neerwaartse trend zichtbaar. Deze trend begon op het hoogtepunt van de koers, eind 2017. De koers is niet één keer uit deze trend gebroken, tot begin april. De koers bewoog ineens flink omhoog!

Is dit het einde van de bearmarkt? Zo ver wil ik nog niet gaan, maar de tekens zijn positief.

In april liep bitcoin meerdere malen tegen een sterke resistance zone aan. Dat is die dikke balk in de grafiek. Eigenlijk is deze zone in het verleden voornamelijk een support zone gebleken, waar de koers pas in november 2018 doorheen brak.

Al met al was april een goede maand voor iedereen die de afgelopen maanden bitcoin heeft gekocht. De waarde nam vanaf 1 april namelijk met 26 procent toe!

De grens van 5000 dollar

In onderstaande grafiek zoomen we nog verder in op april. De prijzen zijn in dollars omdat we in deze alinea ingaan op de 5000 dollar-grens. Na de uitbraak van begin april heeft de koers meerdere malen deze grens getest. Dat zijn die groene pijltjes. Vorige week werd bekend dat Bitfinex en Tether worden aangeklaagd vanwege het missen van maar liefst 850 miljoen dollar.

Dit fundamentele nieuws had direct invloed op de koers. Die zakte namelijk enkele procenten, maar zelfs dit nieuws kon er niet voor zorgen dat de koers onder de 5000 dollar uitkwam.

De zone van 5000 dollar mag dan ook met recht een sterke psychologische grens genoemd worden.

Wat kunnen we verwachten van de bitcoin koers?

Leuk al die dollars, maar wij betalen en leven met euro’s. Daarom zijn ons bullish en bearish scenario in euro’s. We beginnen met het positieve, bullish scenario.

  • Bullish (BTCEUR), de koers probeert nu door de resistance zone te breken, dat is die dunne balk hieronder. Mocht dat lukken, dan komen we een oude trendlijn tegen. Die zal vermoedelijk zo rond 6000 euro liggen, en is een mooi koersdoel.

  • Bearish (BTCEUR), mocht de koers terugvallen en door de gele trendlijn breken, dan is er een duidelijk doel. De koers zou zomaar richting de oude resistance zone kunnen gaan. Deze vormt dan een support zone, samen met de 200 daily MA, en zal tussen de 3800 en 4000 euro liggen.

Heb je er vertrouwen in? Of juist helemaal niet?

Koop of verkoop bitcoin

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Ledger, BRD en andere bitcoin wallets wellicht slachtoffer van hack BigSpender

Onderzoekers van het Israëlische ZenGo hebben alle bitcoin gebruikers gewaarschuwd voor een nieuwe kwetsbaarheid in…

5 uur geleden

Activiteit op blockchain van bitcoin sinds 20.000 dollar niet zo hoog geweest

Het aantal actieve dagelijkse bitcoin adressen is gestegen tot 1,07 miljoen volgens cryptocurrency data provider Santimnet.…

8 uur geleden

Japanse centrale bank heeft Proof of Concept voor digitale Yen

De Bank of Japan kondigde gisteren aan dat zij met een CBDC experimenteren om de…

9 uur geleden

Komiek Bill Burr wil bitcoin kopen na podcast met Anthony Pompliano

Comedian Bill Burr heeft het licht gezien nadat Anthony Pompliano voorbeeld na voorbeeld gaf over…

1 dag geleden

99% van alle transactiekosten worden betaald voor Bitcoin en Ethereum

Is mining anno 2020 lucratief? Dat hangt af van de cryptocurrency die je wilt minen.…

1 dag geleden

Deze 5 nationale valuta’s zijn minder waard dan 1 honderd miljoenste bitcoin (sat)

Gisteren schreven wij over het belang van bitcoin bij hyperinflatie. De situatie in Libanon, Venezuela…

1 dag geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!