Categories: Koers

Bitcoin koers analyse: 26 procent rendement in april

In deze technische analyse kijken we terug naar afgelopen maand. April kenmerkte zich door een flinke up, maar ook een kleine down. Maar een TA zou geen TA zijn als we niet ook naar de toekomst kijken.

Alle gebruikte voorbeelden en afbeeldingen zijn van 30 april 2019. Wil je de actuele koers volgen? Bekijk dan onze vernieuwde koerspagina. Op deze pagina vind je de volledige geschiedenis van de bitcoinkoers, maar ook handige tools om je ROI te bekijken.

bekijk actuele koers

26 procent winst in april

In de grafiek hieronder is een duidelijke neerwaartse trend zichtbaar. Deze trend begon op het hoogtepunt van de koers, eind 2017. De koers is niet één keer uit deze trend gebroken, tot begin april. De koers bewoog ineens flink omhoog!

Is dit het einde van de bearmarkt? Zo ver wil ik nog niet gaan, maar de tekens zijn positief.

In april liep bitcoin meerdere malen tegen een sterke resistance zone aan. Dat is die dikke balk in de grafiek. Eigenlijk is deze zone in het verleden voornamelijk een support zone gebleken, waar de koers pas in november 2018 doorheen brak.

Al met al was april een goede maand voor iedereen die de afgelopen maanden bitcoin heeft gekocht. De waarde nam vanaf 1 april namelijk met 26 procent toe!

De grens van 5000 dollar

In onderstaande grafiek zoomen we nog verder in op april. De prijzen zijn in dollars omdat we in deze alinea ingaan op de 5000 dollar-grens. Na de uitbraak van begin april heeft de koers meerdere malen deze grens getest. Dat zijn die groene pijltjes. Vorige week werd bekend dat Bitfinex en Tether worden aangeklaagd vanwege het missen van maar liefst 850 miljoen dollar.

Dit fundamentele nieuws had direct invloed op de koers. Die zakte namelijk enkele procenten, maar zelfs dit nieuws kon er niet voor zorgen dat de koers onder de 5000 dollar uitkwam.

De zone van 5000 dollar mag dan ook met recht een sterke psychologische grens genoemd worden.

Wat kunnen we verwachten van de bitcoin koers?

Leuk al die dollars, maar wij betalen en leven met euro’s. Daarom zijn ons bullish en bearish scenario in euro’s. We beginnen met het positieve, bullish scenario.

  • Bullish (BTCEUR), de koers probeert nu door de resistance zone te breken, dat is die dunne balk hieronder. Mocht dat lukken, dan komen we een oude trendlijn tegen. Die zal vermoedelijk zo rond 6000 euro liggen, en is een mooi koersdoel.

  • Bearish (BTCEUR), mocht de koers terugvallen en door de gele trendlijn breken, dan is er een duidelijk doel. De koers zou zomaar richting de oude resistance zone kunnen gaan. Deze vormt dan een support zone, samen met de 200 daily MA, en zal tussen de 3800 en 4000 euro liggen.

Heb je er vertrouwen in? Of juist helemaal niet?

Koop of verkoop bitcoin

Jerrymie Marcus

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

Recent Posts

Bitcoin koers analyse: Alleen Binance Coin verslaat BTC, wanneer start altseason?

Nu we de maandag en het weekend achter de rug hebben, blikken we terug op wat de koers vanaf vrijdag…

3 uur ago

Wat doet Bakkt met bitcoin prijs? Krijgen we een herhaling van koers in 2017?

Sinds april domineert bitcoin de cryptomarkt. Dat deed het natuurlijk altijd al, maar nog altijd lijkt bitcoin meer grip op…

8 uur ago

ING Bank: geloof in bitcoin en koers daalt, behalve in Turkije

Wij van WC-Eend raden.. De ING heeft een rapport gepubliceerd waarin staat dat Europa, met uitzondering van Turkije, niet gelooft…

1 dag ago

Kogel door de kerk: bitcoin futures van Bakkt lanceren op 23 september

Bakkt heeft aangekondigd dat het de deuren voor institutionele klanten opent op 23 september. Eindelijk goed nieuws en een harde…

1 dag ago

Verzeker je met bitcoin tegen grootste obligatiebubbel uit de geschiedenis

Mark Yusko, CEO van Morgan Creek Capital Management, zegt dat de wereldwijde obligatiemarkt een grote bubbel is, en denkt dat…

2 dagen ago

Plus Token verkoopt 200.000 gestolen bitcoin, vermoedelijk exit scam

Op 14 augustus tweette venture capitalist Dovey Wan dat de recente prijsdaling van bitcoin komt door PLUS Token. Dit in…

3 dagen ago