Bitcoin koers analyse: prijs weer helemaal terug van weggeweest!

De bitcoin koers ontwikkelt zich op dit moment in een stroomversnelling. Dinsdag 7 mei werd je wakker met een waarde van 5.080 euro. Hoe anders is dat nu: bitcoin is op het moment van schrijven 7.238 euro waard. Een stijging van ruim 43 procent!

In dit artikel blikken we terug op de afgelopen dagen, maar kijken we ook vooruit naar wat bitcoin te wachten staat.

Ongelofelijke ontwikkelingen afgelopen dagen

Alleen al in de maand mei (en we zijn pas halverwege) is de bitcoin koers met ruim 55 procent in waarde gestegen. Maar vooral de laatste dagen waren voor bitcoin een achtbaan. Omhoog en omlaag, maar eigenlijk vooral omhoog.  Hoe ziet dat eruit als we naar de cijfers kijken? Dat zie je op onderstaande tabel:

Datum Bitcoin koers laagste prijs Bitcoin koers hoogste prijs Procentuele verandering
14-05 € 6.946,87 € 7.439,89 7,09%
13-05 € 6.116,63 € 7.286,11 19,12%
12-05 € 6.002,57 € 6.755,65 -12,55%
11-05 € 5.652,85 € 6.589,85 16,58%
10-05 € 5.446,55 € 5.716,11 4,95%

Weer bijna hersteld van vorig jaar

Kijken we naar de jaar-grafiek, dan zien we iets bijzonders.

In november 2018 zakte de bitcoin koers nog helemaal door het ijs. En in de maand erna werd het dieptepunt van 2.844,43 euro bereikt. Maar in nog geen half jaar is dit verlies helemaal weggepoetst.

Sterker nog, op jaarniveau maak je al bijna winst. Dat zie je in de tabel onder de grafiek, die beschrijft de Return On Investment. Ben je minder dan een jaar geleden ingestapt in bitcoin? Dan sta vrijwel gegarandeerd op winst nu:

Bekijk uitgebreide BTC koers en statistieken

Bakkt, Microsoft, en ander goed nieuws

Maar wat zorgt nu voor deze flinke koersstijging? Goed nieuws van de afgelopen dagen heeft waarschijnlijk grote invloed op de recente bewegingen van bitcoin.

Op maandag 13 mei werd bekend dat Bakkt in juli plant te starten met handelen. Bakkt is een platform waarmee institutionele beleggers kunnen handelen in bitcoin futures. Al maanden wacht de cryptowereld op updates van Bakkt, en nu lijkt het dan eindelijk zover. De koers van bitcoin reageerde meteen op het nieuws: in slechts een half uur tijd steeg bitcoin met tien procent!

Dezelfde dag maakt Microsoft bekend een product te lanceren op de blockchain van bitcoin. En dat is best wel groot nieuws. In veel gevallen maken organisaties gebruik van een eigen blockchain. Met deze actie geeft Microsoft openlijk toe te vertrouwen in het decentrale netwerk van bitcoin.

Daarnaast zijn er geruchten dat je binnenkort kan betalen met cryptocurrency op eBay. Op Consensus 2019 was deze banner van de digitale marktplaats te vinden. De cryptowereld vraagt zich nu af wat eBay hiermee nu precies bedoelt:

Welke kant gaat de bitcoin koers nu op?

Dat is op dit moment echt heel lastig om te zeggen. Het gaat nu namelijk erg snel met de bitcoin koers en alle ontwikkelingen eromheen. Op korte termijn lijkt het dat bitcoin uit een ascending triangle is gebroken. In dit artikel leggen we uit hoe je deze koersformatie kan herkennen.

Het koersdoel van een ascending triangle is de opening van de rechthoek (het groene pijltje links). Mocht de formatie ook zo uitspelen, dan kan bitcoin nog stijgen tot ruim 7.600 euro op korte termijn (het groene pijltje rechts).

Of dat ook gaat gebeuren? Dat kunnen wij natuurlijk niet met zekerheid zeggen. Houd onze website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen over de bitcoin koers!

EDIT: Op dit moment (12:30) handelt bitcoin weer binnen de driehoek. Het kan snel gaan in de cryptomarkt!


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.