Bitcoin koers analyse: op weg naar 8.000 euro of terug naar 6.600 euro?

Het gaat weer ouderwets snel in de cryptomarkt. Volg je de bitcoin koers een paar dagen niet, dan heb je gelijk een heleboel gemist. Ook de afgelopen dagen is er weer veel gebeurd rondom de bitcoin koers. Zorgt een dubbele bodem misschien voor een prijsstijging richting 7.800 euro-8.000 euro?

Bitcoin lijkt ondersteuning te hebben gevonden

Voor sommigen was het wel even schrikken! Vanaf maandagavond 23:00 uur tot en met woensdagnacht om 00:00 heeft bitcoin maar liefst 13,35% in waarde moeten inleveren.

Op dit moment heeft de bitcoin koers weer ondersteuning gevonden. Dit hebben we op de grafiek ingetekend met de groene balk.

Daarnaast kan je over de toppen van 16 mei en 20 mei een trendlijn tekenen. Deze zie je op onderstaande grafiek in het oranje terug. De bitcoin koers raakte de trendlijn ook op 30 mei, toen bitcoin daalde naar 7.200 euro.

En nu? Op dit moment lijkt het erop dat bitcoin een double bottom heeft gevormd. De naam zegt het eigenlijk al, het gaat om een dubbele bodem. Op de grafiek zie je dat de bitcoin koers bodems heeft gemaakt, kort na elkaar. Dat is een koersformatie die meestal leidt tot een prijsstijging.

Of dat nu ook gebeurt? Dat is afwachten.

Wil je de actuele prijs van bitcoin (BTC) volgen? Kijk dan op deze pagina:

Bekijk actuele koers bitcoin

En ook ondersteuning op Moving Average

Ook op een ander gebied vindt de bitcoin koers ondersteuning. In dit geval op de Moving Average. Elke candle op de grafiek hieronder stelt vier uur voor. We kijken naar de bitcoin koers van februari 2019 tot en met heden.

De oranje lijn op de grafiek hieronder is de 200 Moving Average (MA). Deze MA kijkt naar de gemiddelde koers van de afgelopen 200 candles. En wat opvalt: sinds februari 2019 vindt de bitcoin koers ondersteuning op deze lijn. De bitcoin koers is sinds die periode niet of nauwelijks onder deze lijn gekomen.

De afgelopen dagen leek de bitcoin koers even onder de 200 MA te zakken. Maar dat gebeurde niet, de koers stuiterde juist weer omhoog op dat punt. Op de grafiek hebben we dit aangegeven met het groene bolletje.

Blijft de bitcoin koers boven de 200 MA? Dan is dat een positief teken, de koers blijft voorlopig dan nog in een stijgende trend.

Wat kunnen we verwachten van de bitcoin koers?

Het ziet er allemaal weer een beetje positiever uit als begin deze week. Blijft de waarde van bitcoin stijgen? Of is dit een adempauze voor een nog grotere correctie? Zoals altijd bekijken we weer twee scenario’s: positief (bullish) en negatief (bearish).

Bullish
Blijft bitcoin boven de oranje trendijn, dan is dat een goed teken. De koers kan dan verder stijgen. In dat geval verwachten we dat de koers weerstand gaat vinden tussen de 7.800 euro en de 7.900 euro (rode rechthoek). Deze zone was namelijk ook een weerstand in de laatste week van mei.

Bearish
Lukt het bitcoin niet om de stijging vol te houden? Dan vindt de koers waarschijnlijk ondersteuning tussen 6.600 euro en 6.700 euro (groene rechthoek). Mocht de koers hieronder zakken, dan kunnen we een daling verwachten richting 6.200 euro (onderste oranje trendlijn).

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.