Bitcoin koers analyse: zorgt head and shoulders voor daling richting 5.400 euro?

De bitcoin koers is de afgelopen dagen in een iets rustiger vaarwater terecht gekomen. De waarde van bitcoin beweegt sinds afgelopen weekend tussen 6.700 euro en 7.150 euro. Toch kunnen de komende dagen spannend worden. Wat kunnen we van de prijs verwachten?

En heb je geen zin om het artikel te lezen? Geen probleem, Axel legt het je in drie minuten uit:

Terugblik: nog steeds dezelfde zones

Mocht je de koersanalyse van afgelopen vrijdag gemist hebben: dit waren de zones die we in dat artikel bespraken:

  • De weerstand is de top van bitcoin eind mei (tussen 7.800 euro en 7.900). Deze zone is in de grafiek ingetekend met de rode balk.
  • De schuine oranje lijn daaronder is een trendlijn die nog steeds geldig is.
  • De groene balk is een ondersteuning. De bitcoin koers komt hier niet makkelijk onderdoor. Op de grafiek hieronder is deze zone aangegeven met de groene balk. Deze ondersteuning ligt tussen de 6.600 euro en 6.750 euro.

Zorgt head and shoulders voor een koersdaling?

Op dit moment lijkt zich een head and shoulders formatie te vormen. Deze formatie kan leiden tot een flinke koersdaling.

Je kan deze formatie op de volgende manier herkennen:

  1. Eerst vormt zich er een top. Deze top noemen we de shoulder.
  2. De koers zakt daarna snel naar de neckline. Dit is de groene balk op de grafiek hieronder.
  3. Bitcoin maakt daarna een hogere top. Dit noemen we de head.
  4. Daarna zakt de koers naar de neckline.
  5. De koers maakt daarna nog één lagere top. Dit is nog een shoulder.

Op die manier ontstaat een formatie die lijkt op twee schouders en een hoofd dat uitsteekt. Zakt de koers nu onder de groene neckline? Dan wordt de formatie bevestigd. In dat geval kan de bitcoin koers flink dalen.

De daling is in de meeste gevallen gelijk met het verschil tussen de head en de neckline. In dit geval zou bitcoin dan vanaf de neckline ongeveer 1.200 euro dalen. Een mogelijk koersdoel is dan 5.400 euro.

Wat kunnen we nu verwachten van de bitcoin koers?

Komt de head and shoulders formatie uit, dan is dat op korte termijn geen goed nieuws voor de koers van bitcoin. Daarnaast kunnen we op korte termijn twee trendlijnen tekenen (in het oranje op de grafiek). Beide trendlijnen lijken nu te dienen als een weerstand. Dit hebben we op de grafiek aangegeven met de kleine rode pijltjes.

Maar welke kant kiest bitcoin nu? Zoals je inmiddels van ons gewend bent beschrijven we twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
In dit scenario lukt het de koers van bitcoin om boven de twee trendlijnen uit te stijgen. We verwachten dan dat de koers weerstand zal vinden op de oude top. Op de grafiek hebben we deze zone in het rood getekend, tussen de 8.000 euro en 8.100 euro.

Bearish
Maar daalt bitcoin? Dan zakt de waarde eerst richting de ondersteuning van afgelopen week (tussen 6.600 euro en 6.750 euro). Daalt bitcoin verder? Dan vindt de koers waarschijnlijk ondersteuning tussen 5.000 euro en 5.350 euro. Dit komt overeen met de koersdaling bij de head and shoulders.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.