Categorieën: Bitcoin nieuwsKoers

Bitcoin koers analyse: BTC prijs op weg naar 10.000 dollar?

De afgelopen dagen schoot de bitcoin koers omhoog. Het speculeren is dan ook begonnen. Komt de stijging door een short squeeze? Of heeft de media-aandacht rondom de cryptocurrency van Facebook er mee te maken?

In dit artikel laten we de speculaties even voor wat het is, en kijken we alleen naar de koers en prijsbeweging van bitcoin. Kunnen we een stijging verwachten richting 10.000 dollar (8.930 euro)?

Geen zin om te lezen? Geen probleem, Axel praat je in vier minuten bij:

Bitcoin koers beweegt zich al een tijdje in een channel

Kijken we naar de afgelopen weken, dan zien we dat bitcoin in een stijgende trend zit. Soms lijkt dat een beetje moeilijk voor te stellen. De koers maakt namelijk ook flinke dalen.

Maar in de grafiek hieronder zie je de stijgende trend terug. De koers van bitcoin beweegt zich immers tussen twee stijgende trendlijnen in. Dat noem je ook wel een kanaal, of een channel.

De koers van bitcoin lijkt nu een (tijdelijke) top te vormen aan de bovenkant van de channel. De onderkant van de channel ligt nu rond de 7.060 euro.

Oude weerstand wordt nu ondersteuning

Een oude weerstandszone lijkt nu een ondersteuning te zijn. Eind mei, begin juni bood de zone van 8.000 euro weerstand. Op 30 mei steeg de bitcoin koers even boven de 8.000 euro, maar daarna zakte de waarde hard omlaag.

Afgelopen zondag (15 juni) was dit anders. Toen ontsteeg de bitcoin koers de 8.000 euro. De dag erna zakte de waarde hard, maar stuiterde daarna ook weer omhoog. Precies op de zone die eerst een weerstand was. Op de grafiek hebben wij deze zone ingetekend met de rode balk.

Daarnaast beweegt de bitcoin koers zich de afgelopen week boven een stijgende trendlijn. Deze hebben we in het oranje ingetekend.

Bitcoin koers vindt (nog steeds) ondersteuning op Moving Average

Ook op een ander vlak lijkt de bitcoin koers ondersteuning te hebben gevonden. Op de grafiek hieronder zie je de bitcoin koers per vier uur. Iedere candle (balkje) stelt namelijk vier uur voor.

We kijken naar de Moving Average (MA). Of ook wel het bewegend gemiddelde in het Nederlands. De MA is de groene lijn onder de koers van bitcoin. Deze lijn schetst het gemiddelde van de afgelopen tweehonderd tijdseenheden.

De lijn geeft al sinds februari een ondersteuning aan. Op 9 juni zakte de koers even onder de groene lijn door. Maar dat duurde niet lang, bitcoin herstelde snel en steeg door naar een top van 8.450 euro.

Wat kunnen we nu verwachten van de bitcoin koers?

Om deze vraag te beantwoorden zoomen we de grafiek helemaal uit. We kijken naar de bitcoin koers van eind 2017 tot en met nu. De grafiek richt zich dan ook meer op de lange termijn. Iedere candle op de grafiek stelt één dag voor.

De bitcoin koers bevindt zich nu op een interessant punt. Dat zie je op de grafiek hieronder aan de oranje lijn. De waarde zweeft om en nabij een oude top van mei 2018. Iets daarboven ligt de magische grens van 10.000 dollar, die nu veel wordt besproken op internet.

Waar de koers nu heengaat? We blijven objectief, dus we kijken zowel naar een positief (bullish) als een negatief (bearish) scenario).

Bullish
In dit scenario stijgt de bitcoin koers verder naar de volgende weerstand (rode balk). Deze ligt tussen de 9.250 euro en de 9.400 euro. Ook dit is een belangrijke zone. Het was de top van begin maart 2018.

Maar eerst zal bitcoin de grens van 10.000 dollar (8.930 euro) moeten overstijgen. Dit klinkt eenvoudig, maar het is goed mogelijk dat dit een sterke psychologische grens is voor veel handelaren. Dit niveau is dus ook belangrijk om rekening mee te houden in het bullish scenario.

Bearish
Maar daalt bitcoin? Dan vindt de koers ondersteuning tussen de 6.700 euro en de 6.900 euro. Dit is de zone die de bitcoin koers de afgelopen weken opzocht bij een daling.

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Recente artikelen

Man maakt token van zichzelf, laat mensen stemmen over levenskeuzes

Net als je denkt dat je alles hebt gezien in de cryptowereld, kan het altijd…

3 uur geleden

Vitalik Buterin van Ethereum noemt DeFi spannend maar voor de korte termijn

Vitalik Buterin, de bedenker van Ethereum tempert de euforie rond DeFi. Hij zegt dat de…

3 uur geleden

In Facebook groepen worden nep zelfmoordpillen voor bitcoin verkocht

Een onderzoek van het BBC heeft tientallen Facebookpagina's aan het licht gebracht die beweren een…

9 uur geleden

Ledger, BRD en andere bitcoin wallets wellicht slachtoffer van hack BigSpender

Onderzoekers van het Israëlische ZenGo hebben alle bitcoin gebruikers gewaarschuwd voor een nieuwe kwetsbaarheid in…

1 dag geleden

Activiteit op blockchain van bitcoin sinds 20.000 dollar niet zo hoog geweest

Het aantal actieve dagelijkse bitcoin adressen is gestegen tot 1,07 miljoen volgens cryptocurrency data provider Santimnet.…

1 dag geleden

Japanse centrale bank heeft Proof of Concept voor digitale Yen

De Bank of Japan kondigde gisteren aan dat zij met een CBDC experimenteren om de…

1 dag geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!