Bitcoin koers analyse: waarde bitcoin meer dan 10.000 euro!

Bitcoin blijft maar gaan! Afgelopen weekend schreven we dat de bitcoin koers de magische grens van 10.000 dollar heeft bereikt (en overstegen).

En hoe snel gaat het nu: ook de grens van 10.000 euro is zojuist doorbroken! Daarmee is bitcoin nu weer ongeveer evenveel waard als begin december 2017.

Kunnen we nog verder stijgen? Of zien we een correctie tegemoet? Een duik in de grafieken.

Totale marktwaarde bitcoin voor het eerst in 17 maanden meer dan 200 miljard dollar

Maar eerst even een gaaf feitje. Voor het eerst sinds bijna anderhalf jaar is de totale marktwaarde van bitcoin hoger dan 200 miljard dollar! De totale marktwaarde bereken je door het aantal munten te vermenigvuldigen met de prijs.

En op dat gebied is bitcoin trouwens nog steeds king. Ethereum komt op een gepaste tweede plek met een marktwaarde van 33 miljard dollar.

Bitcoin’s aandeel in de totale marktwaarde van alle cryptocurrency’s bij elkaar is dan ook weer bijna 60 procent. Dat is het hoogste niveau sinds december 2017.

Benieuwd naar de actuele marktwaarde van bitcoin in euro of in dollar? Bekijk deze en vele andere statistieken op onze uitgebreide koerspagina:

Bekijk koerspagina bitcoin

Bitcoin breekt weerstandszones als Chuck Norris

Eigenlijk gaat het al sinds april dit jaar hard met de koers van bitcoin. Maar vooral de laatste weken beweegt de bitcoin koers zich in een stroomversnelling. De ene na de andere weerstandszone wordt gebroken alsof het niets is.

Let op, de volgende grafiek is in dollar uitgedrukt. Op deze grafiek zie je dat er nog één belangrijke horde is te overwinnen, rond 11.440 dollar:

Bitcoin breekt ook door Fibonacci-zones

Vanaf hier gaan we weer verder met de bitcoin koers in euro.

De bitcoin koers breekt ook snel door allerlei Fibonacci-zones heen. Sinds mei dit jaar is er een opvallend patroon zichtbaar op de koersgrafiek als we de ratio’s van Fibonacci gebruiken.

De zones van Fibonacci zijn namelijk afwisselend een ondersteuning (groene pijltjes) of een weerstand (rode pijltjes). Blijft bitcoin dit patroon volgen? Dan kunnen we de volgende zone dus vinden rond 11.260 euro (12.813 dollar).

Op dit moment beweegt bitcoin zich net boven de 50%-ratio van Fibonacci. Dat betekent dat bitcoin al meer dan de helft van zijn daling naar de bodem van 2.770 euro heeft goedgemaakt.

Wil je meer weten over de ratio’s van Fibonacci en hoe je deze kan gebruiken in je technische analyse? Bekijk dan eens deze pagina:

Lees alles over Fibonacci

Maar zit er niet een addertje onder het gras?

Het lijkt nu allemaal hosanna, maar nog steeds is een correctie goed mogelijk. We kijken nu naar de daggrafiek van bitcoin. Er is nog steeds sprake van negatieve divergentie.

Dat betekent dat de toppen van de koers hoger worden, maar de toppen van een indicator niet. In dit geval is de indicator de RSI, de Relative Strength Indicator.

Negatieve divergentie kan betekenen dat de koers op termijn gaat dalen. Het zou dus zomaar kunnen dat we binnenkort een correctie kunnen verwachten. Maar het blijft bitcoin, dus we weten het natuurlijk maar nooit.

Waar gaat de bitcoin koers nu heen?

Tijdens deze warme dagen proberen we ons hoofd koel te houden, dus we beschrijven twee scenario’s: positief (bullish) en negatief (bearish).

Bullish
Blijft de bitcoin koers stijgen? Dan kunnen we de volgende weerstand verwachten rond 10.570 euro. Deze zone is eind 2017 en begin 2018 belangrijk geweest.

Bearish
Maar daalt bitcoin, dan kunnen we een correctie verwachten tot maximaal 8.200 euro. Rond die zone zal de koers waarschijnlijk ondersteuning vinden. Daartussen zit nog een belangrijke prijsniveau, namelijk 8.700 euro (10.000 dollar). Dit kan ook fungeren als belangrijk ondersteuningsniveau.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.