Categorieën: Bitcoin nieuwsKoers

Bitcoin koers analyse: waarde daalt met bijna 2.000 euro in twee dagen, reden tot zorgen?

Het leek een hele tijd lang goed te gaan met de bitcoin koers. Tot woensdag 10 juli om vier uur Nederlandse tijd. De koers zakte toen in slechts één uur tijd met ruim 500 euro in waarde. Vanaf toen ging het dan ook snel. Van woensdag tot en met donderdagavond is de koers met bijna tweeduizend euro in waarde gedaald.

Moeten we ons zorgen maken? Of is dit een tijdelijke correctie?

Positieve divergentie en steun

Op korte termijn liggen er nog steeds kansen voor bitcoin. Op de één uurs-grafiek is er namelijk sprake van positieve divergentie. Dat betekent dat de koers lagere dalen maakt, maar dat een indicator juist hogere dalen laat zien.

In de grafiek hieronder zie je de bitcoin koers, de RSI en de MACD. De koers daalt, maar de indicatoren laten een herstel zien. Op termijn is dat positief voor de koers.

En dat lijkt nu ook het geval. Op het moment van schrijven is de koers aan het stijgen. Ook lijkt de koers ondersteuning te hebben gevonden op een belangrijke zone. Deze zone hebben we op de grafiek aangegeven met de groene rechthoek.

Bullish pennant kan zorgen voor stijging

We zoomen de grafiek iets uit, iedere candle stelt nu vier uur voor. Op de wat langere termijn zien we een bullish pennant. Dat is een moeilijk woord voor de groene driehoek waarin de koers zich nu beweegt.

Blijft de koers zich in deze driehoek bewegen, dan is dat een positief teken voor de koers. Bij een uitbraak aan de bovenkant kan de waarde van bitcoin flink stijgen. In dat geval wordt binnenkort opnieuw het hoogste punt van 2019 bereikt.

Maar breekt de koers aan de onderkant uit, dan kan bitcoin dalen tot onder 10.000 euro. Het blijft de komende dagen spannend..

Wat kunnen we nu verwachten van de bitcoin koers?

De positieve divergentie en de bullish pennant zijn beide positieve signalen voor de bitcoin koers. Aan de andere kant bevindt de bitcoin koers zich al een paar weken in een positief momentum. Een correctie is dan ook helemaal geen gek scenario.

Daarom schetsen we twee mogelijkheden: positief (bullish) en negatief (bearish). We zoomen de grafiek opnieuw wat uit, elke candle stelt nu

Bullish
In het positieve scenario breekt de bitcoin koers door de oranje trendlijn. Deze vormt de bovenkant van de bullish pennant die we eerder hebben besproken.

Lukt de bitcoin koers om door deze trendlijn te breken? Dan ligt de volgende weerstand rond de 14.000 euro. Op de grafiek hebben we deze weerstand met rood aangegeven. Op deze zone vond de koers van bitcoin eind december en begin januari ook weerstand.

Bearish
Maar lukt het bitcoin niet om in de driehoek te blijven? Dan kunnen we opnieuw een correctie verwachten. In het meest negatieve scenario zakt de koers dan tot 8.000 euro. Hier zal de koers waarschijnlijk ondersteuning vinden. Op de grafiek hebben we deze zone met de groene rechthoek aangegeven.

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Recente artikelen

Ethereum minder anoniem dan bitcoin, blijkt uit onderzoek

Ethereum transacties blijken makkelijker te traceren dan bitcoin transacties. Dat is de conclusie van een…

17 uur geleden

Oud CEO van Bakkt Kelly Loeffler vrijgesproken van insider trading

De Amerikaanse Justitie laat het onderzoek naar handel met voorkennis van drie senatoren vallen. De…

20 uur geleden

Canadese universiteit biedt cursussen in blockchain ontwikkeling aan

Canada's York University School of Continuing Studies kondigde vandaag twee nieuwe universitaire studies aan op…

2 dagen geleden

Belangstelling in opties op Ethereum nog nooit zo hoog geweest

Opties op Ethereum zijn populairder dan ooit. En met Ethereum 2.0 om de hoek hebben…

2 dagen geleden

De Chinese yuan staat historisch laag, en dat is gunstig voor bitcoin

In tegenstelling tot bitcoin wordt de koers van de Chinese yuan vastgesteld en gecontroleerd door…

3 dagen geleden

Als de massa eenmaal weet wat bitcoin is, dan wordt de waarde ontelbaar veel dollars

Jesse Powell van de Amerikaanse cryptobeurs Kraken zegt dat hij gelooft dat bitcoin op de…

3 dagen geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!