Categories: BitcoinKoers

Bitcoin koers analyse: waarde daalt met bijna 2.000 euro in twee dagen, reden tot zorgen?

Het leek een hele tijd lang goed te gaan met de bitcoin koers. Tot woensdag 10 juli om vier uur Nederlandse tijd. De koers zakte toen in slechts één uur tijd met ruim 500 euro in waarde. Vanaf toen ging het dan ook snel. Van woensdag tot en met donderdagavond is de koers met bijna tweeduizend euro in waarde gedaald.

Moeten we ons zorgen maken? Of is dit een tijdelijke correctie?

Positieve divergentie en steun

Op korte termijn liggen er nog steeds kansen voor bitcoin. Op de één uurs-grafiek is er namelijk sprake van positieve divergentie. Dat betekent dat de koers lagere dalen maakt, maar dat een indicator juist hogere dalen laat zien.

In de grafiek hieronder zie je de bitcoin koers, de RSI en de MACD. De koers daalt, maar de indicatoren laten een herstel zien. Op termijn is dat positief voor de koers.

En dat lijkt nu ook het geval. Op het moment van schrijven is de koers aan het stijgen. Ook lijkt de koers ondersteuning te hebben gevonden op een belangrijke zone. Deze zone hebben we op de grafiek aangegeven met de groene rechthoek.

Bullish pennant kan zorgen voor stijging

We zoomen de grafiek iets uit, iedere candle stelt nu vier uur voor. Op de wat langere termijn zien we een bullish pennant. Dat is een moeilijk woord voor de groene driehoek waarin de koers zich nu beweegt.

Blijft de koers zich in deze driehoek bewegen, dan is dat een positief teken voor de koers. Bij een uitbraak aan de bovenkant kan de waarde van bitcoin flink stijgen. In dat geval wordt binnenkort opnieuw het hoogste punt van 2019 bereikt.

Maar breekt de koers aan de onderkant uit, dan kan bitcoin dalen tot onder 10.000 euro. Het blijft de komende dagen spannend..

Wat kunnen we nu verwachten van de bitcoin koers?

De positieve divergentie en de bullish pennant zijn beide positieve signalen voor de bitcoin koers. Aan de andere kant bevindt de bitcoin koers zich al een paar weken in een positief momentum. Een correctie is dan ook helemaal geen gek scenario.

Daarom schetsen we twee mogelijkheden: positief (bullish) en negatief (bearish). We zoomen de grafiek opnieuw wat uit, elke candle stelt nu

Bullish
In het positieve scenario breekt de bitcoin koers door de oranje trendlijn. Deze vormt de bovenkant van de bullish pennant die we eerder hebben besproken.

Lukt de bitcoin koers om door deze trendlijn te breken? Dan ligt de volgende weerstand rond de 14.000 euro. Op de grafiek hebben we deze weerstand met rood aangegeven. Op deze zone vond de koers van bitcoin eind december en begin januari ook weerstand.

Bearish
Maar lukt het bitcoin niet om in de driehoek te blijven? Dan kunnen we opnieuw een correctie verwachten. In het meest negatieve scenario zakt de koers dan tot 8.000 euro. Hier zal de koers waarschijnlijk ondersteuning vinden. Op de grafiek hebben we deze zone met de groene rechthoek aangegeven.

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving.

Recent Posts

Bitcoin koers analyse: Op naar de hoogste prijs ooit of eerst terug naar 7.200 euro?

Het lijkt nu stilte voor de storm voor bitcoin. De koers lijkt niet veel te bewegen, afgezien van de daling…

3 uur ago

Ethereum koers stijgt met 15 procent, bijna 200 dollar (181 euro)

De waarde van ether is sinds het begin van september met bijna 15 procent toegenomen. De koers schuurt tegen de…

8 uur ago

Tim Draper noemt bitcoin prijs van 250.000 dollar conservatief

Durfkapitalist Tim Draper blijft immer optimistisch over de koers van bitcoin. Eerder voorspelde hij dat de prijs van bitcoin binnen…

9 uur ago

Bitcoin minen verboden in Chinese regio Binnen-Mongolië

Lokale Chinese regeringsbeambten hebben besloten om het minen van bitcoin in de regio Binnen-Mongolië te verbieden. Huh, Binnen-Mongolië? Binnen-Mongolië, ook wel Zuid-Mongolië genoemd,…

10 uur ago

Tone Vays: koersen van alle altcoins zakken naar nul en Bakkt helpt bitcoin niet

BTC Nieuws was afgelopen weekend in Riga, de hoofdstad van Letland, om verslag te doen van de Baltic Honey Badger…

1 dag ago

D-day voor Libra vandaag: makers cryptocurrency van Facebook in gesprek met centrale banken

Vandaag is een belangrijke dag voor Libra, de digitale munt die Facebook wil lanceren. Vertegenwoordigers van de Europese Centrale Bank…

1 dag ago