Bitcoin koers analyse: door vierdaagse rondje langs de velden

Elke week schrijven wij meerdere koers analyses en deze worden samengesteld en geschreven door twee toppers. Die toppers zijn nu hun roes aan het uitslapen, de Nijmeegse Vierdaagsefeesten zijn namelijk deze week.

Daarom doen wij vandaag een rondje langs de velden. We kijken naar technische analyses van internationale analisten, we geven uitleg en delen onze visie op hun analyses.

De focus ligt vandaag op de dominantie van bitcoin op de hele cryptomarkt en wat dat kan betekenen voor altseason (begint nu bijna op een meme te lijken). Ook zoomen we in op de volatiliteit van de korte termijn en plaatsen we dat in het perspectief van de lange termijn. Geen zin om te lezen? Axel legt het je graag uit.

Bitcoin is dominant

Afgelopen weekend is de koers van bitcoin binnen een paar uur flink gekelderd maar sinds gisteren is de prijs weer herstellende. De afgelopen 24 uur is er zelfs een groei zichtbaar van 6 procent. En als bitcoin beweegt, dan volgen de altcoins, toch?

Dat kan ook niet anders met een dominantie van bijna 70 procent. De totale marktwaarde van alle cryptocurrency bij elkaar bestaat dus voor 70 procent uit bitcoin.

De voetafdruk van bitcoin is sinds december 2017 nog nooit zo groot geweest. In juli 2017 was de marktdominantie van BTC zelfs 77,5 procent. En daarvoor? Toen was de altcoinmarkt nog niet zo volwassen en het aanbod karig.

Analist Luke Martin zegt dat deze hoge dominantie eigenlijk de norm is, en geen uitzondering. Bitcoin bezat altijd 90 procent van de cryptomarkt, totdat de opkomst van Ethereum daar in maart 2017 verandering in bracht.

Na het inkakmoment van afgelopen weekend, is de waarde van de totale cryptomarkt met 13 miljard gestegen maar dat komt vooral door bitcoin. De meeste altcoins zijn nog niet goed hersteld behalve BCH en BSV. Die waren beide met ongeveer 10 procent gegroeid.

Waar kijken we de korte termijn naar?

Josh Rager houdt een paar belangrijke support en resistance zones aan. Gisteren tweette hij bovenstaande grafiek, In zijn positieve scenario vecht de koers vandaag en morgen om de resistance van 10.760 dollar te doorbreken.

Maar interessanter zijn de supportlijnen. Mocht bitcoin terugvallen naar 9.500 dollar dan is daar geen sterke support aanwezig. De wekelijkse support noemt hij zwak en dat is niet zomaar. Die lijn is pas twee keer getest.

CryptoDonAlt zegt hieronder eigenlijk hetzelfde maar is iets negatiever. Alles boven die zone rond 10.800 dollar is bull land en alles daaronder bear land. Als we bear land betreden dan gaan we snel richting 9.500 dollar. Volgens Josh Rager maken we dan een vrije val. Daarom zegt CryptoDonAlt dat hij liever short gaat.

Terugkijkend naar een jaar vol alts en bitcoin, de lange termijn

Captain Hindsight! Achteraf is het altijd makkelijk praten dus dat gaan we hier ook doen. Ceteris Paribus vergelijkt het kopen van altcoins in de top tien met het kopen van bitcoin.

Zou je ter waarde van 1 bitcoin een jaar geleden alts hebben gekocht? Dan is daar nog maar 0.36 bitcoin van over nu. Dat komt omdat de waarde van bitcoin zo exponentieel hard gegroeid is. Maar kocht je alleen bitcoin? Dan is de waarde in euro’s en dollars toegenomen met 62 procent.

Als je kijkt naar de koers op de korte termijn, verlies dan nooit de lange termijn uit het oog. Ook al is die lange termijn maar een paar maanden lang. We sluiten af met de wijze woorden van The Wolf of All Streets hierboven. Hij onderbouwt zijn woorden met twee opvolgende tweets over de afgelopen week en vanaf het begin.

In de eerste grafiek zie je dat de koers van bitcoin in het blauwe vak parabolisch omhoog schiet. En het kleine rode vakje zorgt voor commotie de afgelopen week. Zoom je uit naar de volledige periode? Dan lijken de afgelopen 8 jaar op één grote bullmarkt.

 


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.