Bitcoin koers analyse: prijs uit trendlijn, nu op weg naar 12.000 euro?

Bitcoin is weer terug van weggeweest! En hoe, sinds onze vorige koersanalyse is de prijs van bitcoin met ongeveer 13 procent gestegen. Bitcoin is nu ongeveer 9.500 euro waard.

We kunnen dus wel zeggen dat het bullish scenario is uitgekomen. Maar hoe kwam deze stijging tot stand? En wat kunnen we verwachten van de koers van bitcoin?

Geen zin om te lezen? Axel ook niet, dus hij heeft een video gemaakt:

Terugblik: feest, bitcoin breekt uit!

Bitcoin is uit een dalende trendlijn gebroken, dat zie je op de ingezoomde cirkel. En die uitbraak is goed nieuws: het betekent dat de dalende trend van de afgelopen weken voorbij is, althans voorlopig. Een kleine terugblik op de laatste dagen.

Dinsdag schreven we dat bitcoin op het punt van uitbreken stond. De koers schommelde tussen een dalende trendlijn (oranje lijn) en een ondersteuning (groene balk).

Nog diezelfde dag brak de koers van bitcoin door de trendlijn heen. De lijn werd daarna ‘getest’. Dat betekent dat de koers de trendlijn nog een keer opzoekt. Na de test blijft bitcoin stijgen. We kunnen dus zeggen dat de uitbraak succesvol is.

Volg bitcoin koers

Bull flags zorgen voor stijging

Op donderdag 1 augustus vormde bitcoin een bull flag. En dat zorgt in de meeste gevallen voor een koersstijging.

Bij een bull flag lijkt de koers te bewegen in de vorm van een vlag. Een succesvolle bull flag verloopt als volgt:

  1. De paal. Eerst beweegt de koers sterk omhoog.
  2. De vlag. Daarna beweegt de koers zich in twee parallelle trendlijnen omlaag.
  3. De uitbraak. De koers beweegt uit de trendlijnen. De uitbraak naar boven is meestal ongeveer zo groot als de paal.

De eerste uitbraak vormt tegelijkertijd de paal voor een nieuwe bull flag. En ook deze bull flag is inmiddels uitgebroken. Het kan snel gaan met bitcoin!

Zorgt terugkerend patroon voor nieuwe stijging?

Zal de koers van bitcoin verder stijgen? Op basis van een terugkerend patroon lijkt het er wel op. We zien namelijk een terugkerend patroon in het verloop van de koers van bitcoin, wat positief kan uitpakken.

Op de grafiek hierboven zie je de koers van bitcoin en de 100 Moving Average. We hebben de grafiek wat uitgezoomd, elk balkje op de grafiek stelt nu vier uur voor. Je kijkt naar de koers van april tot en met nu.

De 100 Moving Average is het gemiddelde van de afgelopen 100 tijdseenheden (periodes van vier uur). Deze lijn kan je zien als een soort dynamische ondersteunings- en weerstandszone.

De koers is meerdere malen onder deze lijn gedoken. Maar elke keer kwam bitcoin terug. Sterker nog, hier begon de opmars naar een flinke stijging. Betekent dit dat bitcoin opnieuw een sterke stijging te wachten staat?

Wat kunnen we verwachten van de bitcoin koers?

Het blijft er positief uitzien voor bitcoin. Dat was vorige week wel even anders, toen daalde de koers nog flink. De trendlijnen uit de analyse van vorige week zijn trouwens nog steeds interessant. Deze nemen we dan ook mee in de twee scenario’s voor deze week.

Bullish
De koers van bitcoin stijgt, maar zoals je ziet moeten we eerst nog door een belangrijke weerstand heen (onderste rode balk op de grafiek). Deze zone ligt tussen de 9.600 en de 9.800 euro.

Overwint bitcoin deze weerstand? Dan stijgt de koers richting 10.700 euro, dat niveau ligt op de bovenste schuine trendlijn op de grafiek. In het meest gunstige scenario stijgt de waarde naar 12.000 euro, de huidige top van 2019.

Bearish
In het negatieve scenario lukt het bitcoin niet om de weerstand te doorbreken. We zakken dan terug naar de ondersteuning (de oranje balk op de grafiek).

Daalt de waarde van bitcoin verder, dan vindt de koers waarschijnlijk ondersteuning op de onderste trendlijn. In dat geval zakt bitcoin naar 7.600 euro.

En breekt bitcoin aan de onderkant van de trendlijn uit? Dan zakt de koers richting 6.200 euro, waar bitcoin dan ondersteuning vindt.

Koop Bitcoin

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.