Bitcoin koers op weg naar de 12.000 euro?

De afgelopen week gedraagt de bitcoin koers zich zo wispelturig als het weer. Soms is er een lekker zonnetje, om vervolgens met bakken uit de hemel te komen. Ondanks die wisselvallige pieken en dalen blijft de koers wel rond een stabiel gemiddelde van 10.300 euro bewegen. Vroeg of laat komt daar hoe dan ook verandering in. Hoog tijd dus, voor een kakelverse bitcoin koersanalyse.

Continuation pattern van afgelopen week

In de analyse van afgelopen vrijdag spraken we al over onderstaande grafiek, waarin iedere candle 1 uur vertegenwoordigd. De bitcoin koers moest destijds uitbreken door een symmetrische driehoek, een continuation pattern. En zoals altijd kan dat twee kanten op, opwaarts of neerwaarts. Waarschijnlijk zie je het al: helaas kwam de koers terecht in het bearish scenario, hij brak neerwaarts uit die driehoek uit. De prijs vond de afgelopen dagen uiteindelijk support in de zone van 10.000 euro (in de afbeelding is deze groen weergegeven). 

Bitcoin koers korte termijn: komt er een bull flag?

Wat betekent dit voor de waarde van bitcoin in de nabije toekomst? Om een antwoord op die vraag te vinden moeten we eerst iets uitzoomen naar het grotere geheel. In onderstaande grafiek zijn de candles daarom ingesteld op 4 uur. We zien dat de bitcoin koers nog steeds binnen het kanaal beweegt waar we precies een week geleden ook over berichtte. Die channel kan een mogelijke bull flag vormen.

Voor degenen die niet precies meer weten wat een bull flag ook alweer inhoudt: een bull flag bestaat uit twee elementen. 1, De vlaggenmast. Deze herken je wanneer de koers van bitcoin in een relatief korte tijd hard naar boven gaat en gevolgd wordt door 2, de vlag. Die wordt in onderstaande afbeelding weergegeven in de lichtgroene zone. 

Sinds de afgelopen dagen begeeft de waarde van bitcoin zich aan de bovenkant van die zone. Breekt de koers hier uit? Dan geldt de vuistregel dat de mogelijke koersstijging even groot is als de vlaggenmast. Aangezien de vlaggenmast in dit geval een prijsverschil van meer dan 5000 euro vertegenwoordigt, behoort een koersstijging van een paar duizend euro dan ook tot de mogelijkheden.

Bitcoin koers lange termijn: opnieuw een symmetrische driehoek

Zoomen we nog verder uit en kijken we naar de patronen op grotere schaal, dan komen we tot het inzicht dat de de bitcoin koers ook hier gevangen zit in een symmetrische driehoek. In de grafiek staan de candles op 1 dag. Zoals altijd schetsen we twee scenario’s voor de toekomst.

 

Bullish

Een doorbraak van de koers door de symmetrische driehoek betekent dat de prijs waarschijnlijk weerstand krijgt in de zone van 11.600 euro. De twee pieken van de afgelopen maanden en het eerste dal waar de koers in viel nadat deze de ‘all time high’ bereikte, kenmerken die zone. Mocht de koers ook hier doorheen breken, dan is het misschien de moeite waard om de eerder besproken bull flag in de gaten te houden.

Bearish

Weet de koers van bitcoin niet door de driehoek naar boven uit te breken? Dan zakt deze waarschijnlijk terug naar de support zone van tussen de 8.100 en 8.500 euro. Hier heeft de koers in de afgelopen twee jaar vaker support of weerstand ondervonden.

Spannende tijden dus, voor bitcoin. Wil je direct volgen welk scenario tot uiting komt? Check dan de live bitcoin koers.

Bekijk live bitcoin koers


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.