Categories: Bitcoin nieuwsKoers

Bitcoin koers analyse: Alleen Binance Coin verslaat BTC, wanneer start altseason?

Nu we de maandag en het weekend achter de rug hebben, blikken we terug op wat de koers vanaf vrijdag heeft gedaan. Uiteraard plaatsen we dit in historisch perspectief. Hoewel bitcoin zeventig procent van de markt beslaat, kijken we ook of altseason bijna begint.

Ohh en wil je een Ledger Nano S winnen? De spelregels vind je onderaan deze koersanalyse en uiteraard legt Axel het je ook graag uit.

Het weekend gevangen in een driehoek

De koers van bitcoin beweegt zich al een paar maanden in een symmetrische driehoek. en binnen die driehoek zie je een zone ter breedte van 300 euro. Deze zone zorgt binnen de driehoek de ene keer voor support en dan weer voor resistance.

Het lijkt of deze symmetrische driehoek bijna ten einde is. Hij kan helemaal uitgespeeld worden tot begin september. En dan de vraag, breken we onder of boven uit?

Nu maken we een sprongetje naar fundamenteel nieuws, op 23 september gaat Bakkt live en dat stemt hoopvol. Mocht de lancering van Bakkt volgens plan gaan, dan is de kans groot dat de koers aan de bovenkant uitbreekt.

Met een hamer de trend volgen

Afgelopen vrijdag hadden we het al over de supportlijn van moving average van 100 dagen (100 MA) op de dagelijkse grafiek. De 100 MA kijk naar de gemiddelde koers van de afgelopen honderd dagen. Die oranje lijn in de grafiek is de 100 MA.

In een bullrun blijft de koers normaal gesproken boven die 100 MA. Als die eronder duikt dan kan het betekenen dat het positieve sentiment voorbij is.

Wat dat betreft was er een klein paniek momentje. De koers dook een milliseconde onder de 100MA maar dit bleek uiteindelijk vals alarm. De candle vormde zich tot een hammer en dat betekent dat de koers daarna opkrabbelt.

En hoe zit het met altseason?

Op dit moment is bitcoin enorm dominant op de cryptomarkt. De dominantie schuurt tegen de zeventig procent aan. Dat betekent dat de waarde van de totale cryptomarkt, voor zeventig procent uit bitcoin bestaat.

Wat je hierboven ziet is de totale marktwaarde van alle altcoins bij elkaar. En die is hier afgezet tegen de bitcoinwaarde (vaak uitgedrukt in sats). Bij een groene candle stijgt de altcoinmarkt ten opzichte van bitcoin in waarde, en bij een rode candle daalt de waarde van alle altcoins ten opzichte van bitcoin.

De oranje lijn is het bewegende gemiddelde van de afgelopen 365 dagen (365 MA). Dit is een simpele maar ook effectieve indicator om het start- en eindschot van alt season te laten zien. Met alt season wordt vrijwel door iedereen bedoeld dat de waarde van alts voor langere tijd harder stijgen dan de waarde van bitcoin.

Halverwege 2018 zie je dat alt season echt voorbij was. De waarde van alternatieve cryptocurrency’s in dollars zakten veel harder dan de koers van bitcoin.

En dit jaar presteert alleen binance coin (BNB) beter dan bitcoin. Elke andere altcoin presteert minder dan bitcoin. Dit is de top 5:

  1. Binance Coin:+375%
  2. Bitcoin: +176%
  3. Litecoin +164%
  4. Bitcoin Cash + 111%
  5. Monero + 74%

Win een Ledger Nano S

En wil jij kans maken op een Ledger Nano S hardware wallet? Voorspel dan de koers, en wie weet ben jij de gelukkige winnaar! Dit zijn de spelregels:

  • Raad de bitcoin (BTC) koers van dinsdag 27 augustus om 12:00 uur.
  • Het gaat om de bitcoin koers in euro op de homepage van BTC Direct.
  • Reageer in de comments van de YouTube video of onder dit artikel om mee te doen.
  • Bewerkte reacties worden niet meegenomen.

Reageer voor vrijdag 23 augustus, om 17:00 uur.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

View Comments

Recent Posts

‘Verkoop je aandelen in Amazon en koop bitcoin’

Mark Yusko hield een keynote speech op de Digital Asset Summit, waar hij het publiek een simpel maar controversieel advies…

16 uur ago

Gaan de koersen van altcoins binnenkort vlammen?

Bitcoin doet het goed in 2019. De koers is van januari tot het toppunt dit jaar gestegen met bijna 270…

18 uur ago

De decentrale revolutie waar bitcoin de vuist van is, aldus Toon Schraven bij de Telegraaf

Marketing manager Toon Schraven van BTC Direct was gisteren te gast bij de wekelijkse Crypto Update van De Telegraaf. In…

19 uur ago

Tim Draper: ‘Bitcoin koers wordt 250.000 dollar in 2023 door Lightning Network’

Het gaat dit jaar weer goed met bitcoin, en dan komen de goede voorspellingen vanzelf. Op een Blockchain Summit in…

1 dag ago

Grootste bank van Canada wil eigen crypto exchange openen

De grootste bank van Canada, de Royal Bank of Canada (RBC), overweegt een cryptocurrency-handelsplatform te openen. Ze hebben verschillende doelen…

2 dagen ago

Handel in bitcoin op recordhoogtes, stijging van een paar honderd procent op komst?

Het handelsvolume van bitcoin is op een recordniveau. Het 90-daags gemiddelde van de handel in bitcoins en bitcoin futurecontracten samen…

2 dagen ago