Bitcoin koers analyse: stijging van 8 procent in één dag, wat is er gebeurd?

Dat ging snel! Bitcoin heeft de daling van 28 augustus weer helemaal goedgemaakt. Op maandag 2 september is de koers met bijna acht procent gestegen. En waar bitcoin stijgt, blijft de altcoinmarkt nog wat achter. De dominantie van bitcoin bevindt zich nu daarom op het hoogste punt in twee jaar.

Geen zin om te lezen? Axel got your back!

Driehoek in een driehoek in een driehoek

Ja, daar gaan we weer! De koers van bitcoin beweegt zich nog steeds in een driehoek, en dat gaat nog wel even door.

Deze grote driehoek hebben we op de grafiek hieronder met groene lijnen ingetekend. Breekt de koers aan de boven- of onderkant uit? Dan kunnen we een grote prijsbeweging verwachten.

Maar opvallender nog; binnen de driehoek kan je ook twee andere driehoeken zien. Deze zie je op de grafiek hierboven aan de oranje lijnen. De vorige keer dat de koers van bitcoin uit de kleine driehoek brak, zocht het de bovenkant van de groene driehoek op.

Gebeurt dat nu opnieuw? Dan kan bitcoin snel stijgen naar 10.000 euro, de bovenkant van de groene driehoek. Daar zal de koers opnieuw weerstand vinden.

 


Altijd op de hoogte van de bitcoin koers?

Bekijk live BTC koers


 

Helpt Bakkt bitcoin een handje?

In onze koersanalyse van vrijdag 30 augustus schreven we over de lancering van bitcoin futures platform Bakkt, 23 september is de grote dag.Wat doet de koers een maand voor het lanceren van Bakkt? Om dit te onderzoeken vergelijken we de koers van nu met die van eind 2017.

Midden december 2017 bracht CME Group voor het eerst bitcoin futures op de markt. De hype was groot, de koers steeg tot ongekende hoogtes. Brengt Bakkt dezelfde hype en bewandelt de bitcoin koers hetzelfde pad? Dan krijg je de grafiek hieronder.

De eerste verticale streep is één maand voor de lancering van Bakkt. De tweede rode streep is de lancering. De groene en rode candles vertegenwoordigen de bitcoin koers van nu. De blauwe koerslijn geeft de prijsontwikkeling van bitcoin weer, ongeveer een maand voor het lanceren van de bitcoin futures van CME Group in 2017:

Bitcoin volgt al sinds eind augustus dit jaar bijna precies hetzelfde pad als eind november, begin december 2017. Blijft bitcoin dat doen, dan kunnen we tijdens de lancering van Bakkt een koers van 13.500 euro verwachten.

Bitcoin dominantie op hoogste punt sinds twee jaar

De dominantie van bitcoin bevindt zich nu op het hoogste punt sinds twee jaar. Bijna 73 procent van de cryptomarkt bestaat nu uit bitcoin. In de week van 10 juli 2017 was de dominantie voor het laatst zo hoog geweest.

Dat zie je dan ook terug op de grafiek hieronder:

Waarom is de bitcoin dominantie juist nu zo hoog? Dat is gissen. Het kan zijn dat de lancering van Bakkt zorgt voor meer interesse in bitcoin, zeker bij institutionele partijen. Maar ook de ontwikkelingen in de wereldwijde economie kunnen een handje helpen. Eerder schreven we bijvoorbeeld al over de invloed van de handelsbesprekingen tussen China en Amerika op de bitcoin koers.

Bitcoin blijft de bekendste cryptocurrency, en kan in tijden van onzekerheid gezien worden als een veilige haven. Wanneer het slecht gaat met de economie, kunnen mensen een toevlucht zien in bitcoin om waarde te behouden. Dit lijkt ook het geval te zijn in Venezuela, waar de bevolking gebukt gaat onder hyperinflatie. Inwoners proberen met bitcoin hun zuurverdiende geld te behouden.

In de grafiek hieronder zie je dat litecoin (LTC), bitcoin cash (BCH), ethereum (ETH) en ripple (XRP) tot medio maart 2019 ongeveer dezelfde koersbeweging maken als bitcoin. Maar vanaf dat moment zie je dat altcoins moeite om aan te haken bij bitcoin.

Litecoin stijgt in eerste instantie nog samen met bitcoin, in aanloop van de litecoin block halving. Maar vanaf midden mei volgt bitcoin zijn eigen weg. In die periode is bitcoin procentueel het hardst gestegen:

 


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Meld je aan


 

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.