Bitcoin koers analyse: prijs deze week een achtbaan, waar gaan we heen?

Het was weer een wilde week voor bitcoin! Van maandag 7 oktober tot en met vanmorgen steeg de koers met ruim 13 procent. En vanmorgen om zeven uur ‘s ochtends zakte de koers weer met ruim 5 procent in een uur. Je kan zeggen wat je wil, maar het volgen van de bitcoin koers is weer lekker spannend.

Wat zorgde voor de stijging en de daling van deze week? En wat kunnen we van volgende week verwachten? Axel legt het je samen met het nieuws van de week uit:

Uitbraak uit trendlijn

De grafiek hieronder toont de koers van bitcoin in euro’s. Elke candle op de grafiek stelt vier uur voor:

De afgelopen weken heeft de koers van bitcoin verschillende pogingen gedaan om te stijgen. Maar de toppen werden elke keer weer lager. Dat zie je aan de schuin aflopende trendlijn.

Op woensdag 9 oktober brak de koers van bitcoin met veel bombarie door de trendlijn. Dat moment zie je op de grafiek aangegeven met het blauwe bolletje. Bitcoin steeg toen met ruim zes procent in drie uur tijd! Maar lang duurde dit feest niet.

Moving Average blijft lastige weerstand

Waarom dan die plotselinge daling? Het lijkt alsof de bitcoin koers moeite heeft om de 200-dagen Moving Average te doorbreken. Dit bewegend gemiddelde zie je op de grafiek hieronder aangegeven met de groene lijn. Elke keer als bitcoin een poging doet om boven deze lijn te komen zakt het weer.

Deze weerstand wordt duidelijk als we de grafiek uitgedrukt in Amerikaanse dollars bekijken. De grafiek is wat uitgezoomd, elke candle stelt nu één dag voor:

Bitcoin in niemandsland

Waar gaat de koers van bitcoin nu heen? Om een duidelijker beeld te krijgen zoomen we de grafiek nog verder uit. Je kijkt nu naar de bitcoin koers van eind 2017 tot en met nu.

De koers beweegt zich namelijk om en nabij een belangrijke zone, tussen 7.700 euro en 7.900 euro. In het verleden was deze zone afwisselend een ondersteuning (groene pijlen) en een weerstand (rode pijlen) geweest.

Wat gaat deze zone nu doen voor bitcoin? Dat wordt de komende dagen duidelijk.

Oude trendlijnen komen samen

Maar niet alleen de weerstand en ondersteuning is interessant. Het kan namelijk ook dat bitcoin weer op zoek gaat naar een oude trendlijn. Tussen februari en eind maart heeft de koers zich langs deze trendlijn omhoog bewogen. Het kan zijn dat deze trendlijn ondersteuning biedt voor bitcoin.

En aan de bovenkant zie je de dalende trendlijn waar bitcoin de afgelopen maanden moeite mee heeft gehad. Breekt de koers aan de bovenkant van deze trendlijn? Dan is dat een heel positief teken. Dat kan zomaar een stijging richting de oude top van 11.500 euro betekenen.

Een daling is ook mogelijk als de middelste zone toch een sterke weerstand blijkt te zijn. In het meest pessimistische scenario kan bitcoin dan dalen richting 5.500 euro.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Beste,

    Kan je me mailen waar ik de beste grafieken kan vinden om zelf aan de slag te gaan ?

    mvg

    Lucien Van Loon

    12 oktober 2019