Bitcoin koers analyse: herstelt bitcoin zich na grootste val van 2019?

Terwijl jij gisteren van negen tot vijf aan het werk was, steeg de bitcoin koers met ruim vijf procent. Voor het eerst in vier dagen sluiten we daarom weer een keer een dag in het groen af. Hoe komt deze koersstijging tot stand? En wat kunnen we nog meer verwachten van bitcoin?

Bekijk live bitcoin koers

Bitcoin uit kanaal gebroken

Vanaf het begin van oktober beweegt de koers van bitcoin zich in een neerwaarts kanaal. Dat zie je dan ook terug op de grafiek hieronder. De koers beweegt zich lange tijd tussen twee trendlijnen in.

Maar gisteren is de koers uit dat kanaal gebroken. En meestal gebeurt zoiets met een flinke beweging, zoals gisteren ook is gebeurd. Dat hebben we op de grafiek met de cirkel aangegeven.

Betekent deze uitbraak dat de dalende trend van afgelopen dagen ten einde is?

Bitcoin vindt drie keer ondersteuning in korte tijd

Ook opvallend is dat bitcoin al drie keer ondersteuning heeft gevonden op hetzelfde niveau. Dat zie je aan de groene pijltjes op de grafiek. Dit geeft aan dat de zone tussen 7.100 en 7.300 euro in ieder geval voorlopig een sterke ondersteuning is.

Kunnen we daarmee zeggen dat we de bodem gevonden hebben? Dat is misschien wat voorbarig. Een tijd terug leek het voor iedereen ook of 8.500 euro een bodem was. En we weten allemaal hoe dat afgelopen is. Hint: dat zie je aan het rode kruisje.

Divergentie kan zorgen voor koersstijging

Op dagniveau zien we iets positiefs in de vorm van divergentie. De koers daalt en maakt lagere bodems. Maar ondertussen laat de RSI hogere bodems zien. Dit verschil noemen we divergentie. Deze vorm van divergentie is een positief teken, het kan betekenen dat de dalende trend wordt omgezet in een stijgende trend.

Wat gaat de bitcoin koers nu doen?

Bitcoin lijkt sinds de daling in rustiger vaarwater terecht te komen. Welke kant gaat de koers nu op? We beschrijven weer twee scenario’s: positief (bullish) en negatief (bearish).

Bullish
Stijgt bitcoin de komende dagen, dan vinden we de eerste weerstand rond 8.500 euro. Dit is de oude ondersteuning van juni tot en met eind september. Daarnaast kan het ook zijn dat de koers weerstand ondervindt bij de dalende trendlijn (rood).

Breekt bitcoin met beide niveaus? Dan is dat een bullish teken. Het kan het einde betekenen van de dalende trend van afgelopen maanden.

Bearish
De zone tussen 7.100 en 7.300 euro lijkt een sterke ondersteuning te zijn. Maar wat als deze ondersteuning breekt? In het meest negatieve scenario daalt bitcoin dan naar 5.500 euro. Dit niveau is in heel 2018 een sterke ondersteuning gebleken.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Geachte heer Smits wederom ga ik zeer beleefd blijven. Toch zal u moeten toegeven dat ‘ de zaak naar de kloten is ‘ (vergeef mij deze typisch Vlaamse uitdrukking die u ongetwijfeld perfect zal begrijpen in het hoge Noorden).

  8 oktober 2019
 • Wederom als ik kijk naar het koersverloop op Kraken dan zie ik een heel andere grafiek. Ik ben niet meer van de jongste en ik moet brillen maar ik ben toch niet gek jawadde dadde
  Wie schetst mijn verbazing???

  8 oktober 2019
 • Graag ook in het vervolg een combinatie van onderwerpen zoals in deze video, da’s voor mij de gulden middenweg.

  10 oktober 2019
 • Gulden is TOP!

  19 oktober 2019

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.