Bitcoin koers analyse: stijgt de prijs naar 8.000 euro?

Sinds onze vorige koersanalyse van afgelopen vrijdag is de bitcoin koers met 3,7 procent gestegen. Is dit het einde van de dalende trend? Sommige indicatoren zien er in ieder geval positief uit!

Geen zin om te lezen? Axel legt het je graag uit:

Afgelopen zondag stijging van vijf procent

Vorige week schreven we over divergentie tussen de koers en de RSI. De koers daalde toen, maar de RSI liet juist hogere bodems zien. Meestal is dat aanleiding tot een koersstijging.

En dat was nu ook het geval. Afgelopen zondag steeg de bitcoin koers met maar liefst vijf procent. Vandaag is de koers redelijk stabiel. Eigenlijk zijn we weer een beetje terug bij af. de koers zit op hetzelfde niveau als vorige week dinsdag. Toen schommelde de koers ook rond de 7.400 euro.

Indicatoren zijn positief

Kijken we naar de daggrafiek, dan ziet het er goed uit voor bitcoin. Zowel de RSI als de MACD-indicator tonen een positief momentum.

Op de MACD (middelste grafiek) zie je een bullish cross. Deze hebben we aangegeven met de cirkel. De kortetermijn-lijn stijgt dan boven de langetermijn-lijn. Dat is vaak een signaal voor een ommekeer van de dalende trend.

Ook de RSI blijft geleidelijk stijgen. Eerder deze maand was er zelfs sprake van divergentie. De koers maakte lagere bodems maar de RSI steeg juist relatief.

Toch blijft de zone van 8.000 euro een sterke weerstand. Het is bitcoin deze maand nog niet gelukt om boven dit niveau uit te stijgen.

Koers beweegt zich mogelijk in een falling wedge

Het is nog een beetje speculeren, maar het is ook mogelijk dat de koers een falling wedge aan het vormen is.

Een falling wedge is een koersformatie die in de meeste gevallen leidt tot een koersstijging. In een falling wedge beweegt de koers zich tussen twee dalende trendlijnen. De uitbraak uit een falling wedge is meestal naar boven.

Bij een falling wedge is de stijging even groot als de ‘opening’ van de driehoek. Die is nu ongeveer 3.800 euro

Death cross nog steeds op de loer

Maar de death cross ligt nog steeds op de loer. Bij een death cross zakt een korte termijn Moving Average onder een lange termijn Moving Average. De meeste analisten vergelijken dan de 50-dagen MA (hier in rood) met de 200-dagen MA (hier in groen).

Een death cross is een negatief teken voor de koers op lange termijn. Meestal betekent een death cross namelijk een langdurige daling.

De laatste death cross was op 21 maart 2018. Toen daalde de koers van 7.400 euro naar 2.800 euro. Vanaf midden december 2018 begon de koers weer wat te herstellen, en pas in april dit jaar vond de koers de weg weer omhoog.

Wat gaat de koers nu doen?

Eigenlijk is er weinig veranderd sinds onze laatste koersanalyse van vrijdag. Aangezien de koers zich nog steeds zijwaarts beweegt blijven daarom dezelfde zones geldig.

Bullish
Stijgt bitcoin deze week nog verder? Dan is 8.000 euro een flinke weerstand. De koers heeft er deze maand meerdere keren moeite mee gehad om boven dat niveau uit te stijgen.

Bearish
Daalt bitcoin, dan kunnen we de eerste ondersteuning vinden rond 7.100 euro. De koers van bitcoin is deze maand nog niet onder dit niveau gekomen. Zakt bitcoin onder deze zone, dan vormt 6.700 euro een belangrijke volgende ondersteuning.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.